Makó és környéke

2014.03.19. 21:27

Makón is bővít a Continental

Makó - A váci mellett makói telephelyén is műanyaggyártó-technológiai központot alakít ki a Continental, aminek köszönhetően a cég az idei év első feléig 24 új munkahelyet teremt a Maros-parti városban – tájékoztatta lapunkat a társaság.

Munkatársunktól

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Az autóipar számára eddig leginkább gumiból készült hűtő- és fűtőcsöveket gyártó Rákosi úti telep 1996-ban kezdte meg működését, és azóta egy, a gazdasági válság okozta rövid időszakot leszámítva töretlenül fejlődött, bővült mind alkalmazotti létszám, mind árbevétel tekintetében. Jelenleg is Makó legnagyobb munkaadója, több mint 1300-an dolgoznak itt.

Az új központ a műanyag hűtő-fűtő csövek gyártására specializálódik majd. Ennek keretében olyan funkciókat is elláthat a gyár, amelyekkel a Continental csoport további 7 hűtő-fűtő csöveket gyártó üzemének munkáját segíti a jövőben világszerte.

Mint a közleményből megtudtuk, a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. tavaly is bővítette két magyarországi telephelyén – összesen 50 fővel – a dolgozói létszámot, ami az új beruházások mellett az egyre bővülő megrendeléseknek is köszönhető. A cég tavaly 6,5 százalékkal több hűtő-fűtő terméket értékesített az előre tervezettnél, üzemanyagtömlő-eladását pedig majdnem megduplázta az előző évhez képest.

A mostani váci és makói fejlesztéseknek köszönhetően újabb piacok nyílhatnak meg a társaság előtt. Japán a műanyag hűtő-fűtő termékek iránt például kiemelten érdeklődik, így már prototípusgyártást kezdtek az egyik vezető japán autógyártóval, és tárgyalások folynak más nagynevű gyártókkal is. A piacvezető technológia alkalmazásával számos további megállapodást köthet a Continental olyan vezető autógyártókkal is, amelyek korábban nem cserélték volna le beszállítóikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!