A Démász is visszatért Vásárhelyre

Tegnap nyílt meg a vásárhelyi városháza földszintjén az az ügyfélszolgálati iroda, melyben ezentúl a szemétszállítással, a víz- és csatornadíjakkal, a távfűtéssel és az áramszolgáltatással kapcsolatos ügyeket lehet intézni. Ez azt jelenti, az önkormányzat elérte a célját: a Démász ismét fogadja ügyfeleit a megyei jogú városban.

Korom András

Az első ügyfelek gyorsan megtalálták az új irodákat. Fotó: Tésik AttilaVolt, aki már a nyitás és az avatás előtt szerette volna befizetni az új irodában a szemétdíjat. Az egykori városházi büfé és a képviselői iroda helyén, a földszinti 13/A és 13/B jelű szobában működik ezentúl az A. S. A. Hódmezővásárhely Köztisztasági Kft, a HVSZ Zrt., a Zsigmondy Béla Zrt. és a Démász ügyfélszolgálata. Ezen a helyen az összes számlát be lehet fizetni – az áramszámla kivételével, a villanyról továbbra is mindenkinek csekket küld s szolgáltató. A Rományi László és Sándor Eszter belsőépítész által megálmodott irodák a kor követelményeinek megfelelőek, bankfiók-hangulatot árasztanak.

Akik nem költöztek be

Maradt az eddig is megszokott helyén, a Kutasi út 24. szám alatt a Dégáz vásárhelyi kirendeltsége, s a Kossuth tér 7. szám alatt a T-kábel helyi ügyfélszolgálata. Az Andrássy utca 1. szám alatt működik továbbra is a vezetékes telefonokért „felelős" Invitel ügyfélszolgálata.

A városháza átalakítására az önkormányzat 15 millió forintot fordított, ide költöztették a városi pénztárt is.
– Újabb siker koronázta az elmúlt négy esztendei törekvésünket, melynek célja, hogy a polgármesteri hivatal jó szolgáltatóként működjön. A mi „vevőink" a város polgárai, s az ő érdekükben próbáljuk folyamatosan javítani a városházán elérhető szolgáltatásokat – mondta Lázár János.

A város első embere avatóbeszédében hangsúlyozta: a város a Démász korábbi ügyfélszolgálatának megszűnése miatt különböző hatóságokhoz, az ombudsmanhoz, majd az Energia Hivatalhoz fordult, és sikerült olyan állásfoglalást kapnia, mely szerint az áramszolgáltatónak fenn kell tartania ügyfélszolgálatát a városban. A céggel nemrég sikerült megállapodást kötni arról, hogy ezt a fogadóhelyet a városházán nyissák meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!