Szeged és környéke

2012.01.04. 20:04

Nyomvályúban fű nem terem

Szeged - Amióta felújították az Állomás utcát, nehéz beállni a garázsokba. Az odahordott föld jó időben süppedő sárrá változik. Javul a helyzet, ha kinő a gyep – a lebonyolító Szeged Pólus szerint.

Dombai Tünde

– Nagyon nagy örömmel láttam, hogy a klinikák mögötti Állomás utcát rendbe rakták. Végre kinéz valahogy. Igen ám, de bennünket, az ottani garázsok tulajdonosait, bérlőit nem értesítettek a munkálatok megkezdésekor – írta szerkesztőségünknek a szegedi [namelink name="Kiss Árpád"]. – A járdaszegély mellől elbontották az odabetonozott rámpát; a feljáró nélkül a járda és az út között majdnem 20 centis a szintkülönbség. Ez tetemes kárt okozhat az autó futóművében. A garázssor előtti füvesített részre pedig friss földet hoztak, és úgy láttam, bevetették fűmaggal, de nem tömörítették, nem döngölték le. Az ünnepek alatt egyik reggel még ki bírtam állni a garázsból, mert nem engedett fel a talaj. Mire délben visszaértem, annyira süppedt a bejáró, hogy gyalog is elsüllyedtem benne. Ennek ellenére megpróbáltam beállni, de tengelyig elmerült a kocsi. Szerencsére van vontatókötelem, és a közelben várakozó autós kihúzott a sárból. Sárga angyal segítségével 20 ezer forintba került volna a manőver. A kivitelezőt nem ismerem, hogy megkérhetném, rendezze a terepet a garázsok előtt, még mielőtt a csapadékos idő miatt a sártenger végképp elzárja az utat az autók elől.

Az Állomás utca helyreállítása a Szeged Biopolisz Park projekt decemberben átadott Semmelweis utcai részéhez tartozik. Megírtuk: az átépítés bruttó 320 millióba került, kivitelezője a Biopolisz Park Konzorcium, a SADE Magyarország Mélyépítő Kft. vezetésével.

Fagymentes napokon gyalog is el lehet süllyedni a friss földdel borított bejárón, nemhogy autóval – mondja Kiss Árpád. Fotó: Schmidt Andrea

Fagymentes napokon gyalog is el lehet süllyedni a friss földdel borított bejárón, nemhogy autóval – mondja Kiss Árpád.
Fotó: Schmidt Andrea

Az Állomás utcai munkákról [namelink name="Máté Tamás"], a belváros-rehabilitációs projektet lebonyolító Szeged Pólus Nonprofit Kft. projektigazgatója elmondta: – A kivitelező a garázssor előtt szemetet szedett, terepet rendezett, parkosított. Az olvasó által említett garázssor előtt a talaj alkalmatlan volt a gyepesítésre, ezért került rá humuszréteg. A fűmag gyors fejlődése érdekében nem javasolt az ilyen talaj tömörítése, ezért a talaj jelenlegi, süppedős állapota fennmarad a fűmag kikeléséig. A kitermelt hulladékot a kivitelező folyamatosan elszállítja, a munkálatokat várhatóan január elején mindenhol befejezik. Elnézést kérünk az olvasónak okozott kellemetlenségért, és türelmét kérjük – tette hozzá a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!