Kecskemét és környéke

2013.01.16. 23:32

Frontok idején több a riasztás

Kecskemét - A hó ezen a télen a mentősöknek eddig még nem okozott fennakadást sem Kecskeméten, sem a környékén.

Delmagyar.hu

Ha mégis előfordulna hóakadály a tanyás körzetekben, a katasztrófavédelem segítséget nyújt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint tartós havazás csütörtök estétől várható.

Sokkal sűrűbben mennek a mentőautók az időjárási frontok idején. Katkicsné Endrényi Orsolya, a Kecskeméti Mentőállomás vezetője a híradónak elmondta: az elmúlt napokban az egymást gyakran követő hideg- és melegfrontnak köszönhetően folyamatosan kapták a riasztásokat. Sokszor be sem érnek a mentőállomás területére, máris újabb helyre indulnak a mentősök. A túlterheltség ellenére azonban eddig még nem kellett behívni kisegítő munkatársat.
A mentésben egyébként 70-en dolgoznak Kecskeméten. Napközben 8 autóval, éjszaka azonban csak 4 autó áll rendelkezésre. A helyi mentőállomás 40 km-es körzetet lát el, de az esetkocsi – szükség szerint – távolabbi helyeken is segít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!