Ország-világ

2013.01.17. 07:30

Év végi milliók: több nagyvárosi vezetői is kapott jutalmat

Több vidéki nagyvárosban is kaptak év végi jutalmat az önkormányzati vezetők - derül ki a Blikk összeállításából.<br>

Több vidéki nagyvárosban is kaptak év végi jutalmat az önkormányzati vezetők - derül ki a Blikk összeállításából.

A lap csütörtöki száma szerint Békéscsabán hathavi illetménynek megfelelő összeget szavaztak meg a polgármesternek és két helyettesének; így a várost vezető Vantara Gyula 3,5 millió forintot, két alpolgármester pedig 3,2-3,2 millió forintot vihetett haza.

Nyíregyháza polgármestere, Kovács Ferenc 1,7 millió, helyettesei 2,1 millió, a város jegyzője pedig 1 millió forint jutalomban részesült a cikk szerint.

Debrecenben a három alpolgármesternek jutott összesen 5,6 millió forint. Győrben is az alpolgármesterek kaptak kéthavi illetményt, Kecskeméten pedig 4,1 millió forintot osztottak szét négy alpolgármester között.

A lap valamennyi megyei jogú várost megkereste, de hat település: Zalaegerszeg, Szekszárd, Salgótarján, Tatabánya, Nagykanizsa és Dunaújváros nem reagált a kérdésre. A többi helyen azt válaszolták, hogy a vezetők nem kaptak jutalmat - olvasható a cikkben.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában