Csongrád és környéke

2014.10.29. 21:35

Békét köt Csongrád a polgárőreivel

Csongrád - Helyreállt a munkakapcsolat a csongrádi önkormányzat és a helyi polgárőrség vezetése között.

Munkatársunktól

Az előző polgármester, [namelink name="Kőrösi Tibor"] és [namelink name="Nagypál Sándor"] elnök között személyes konfliktus alakult ki, és ez végül oda vezetett, hogy a megye legnagyobb létszámú polgárőr-egyesületétől az önkormányzat visszavette a városházi helyiséget és a mezőőri feladat ellátását. Rendőrök próbálták kideríteni, a polgárőrök vezetője tényleg meg akarta-e ütni a polgármestert egy fórum után, ahogy az érintett feljelentése szólt. Az eljárás miatt fegyelmi vizsgálatot indított az elnökkel szemben az Országos Polgárőr Szövetség.

Nagypál Sándor most arról számolt be, hogy az új polgármesterrel, [namelink name="Bedő Tamással"] együtt vesz részt a polgárőrségek országos találkozóján, és ha eljön az ideje, tárgyalni fognak az együttműködésről. Bedő lapunknak azt mondta, szeretnék, ha a polgárőrök és az önkormányzat ismét együtt tartaná a kapcsolatot a tanyán élőkkel, ahogyan régebben.

A korábbi konfliktus a választások eredményétől függetlenül nem jutott nyugvópontra. Az OPSZ fegyelmi vizsgálata a mai napig tart, határozat még nem született. Nagypál hamis vád címén feljelentette Kőrösit. Szanka Ferenctől, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivőjétől tudjuk, hogy a Szegedi Nyomozó Ügyészség feljelentéskiegészítést rendelt el ebben az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!