Autó

2014.10.18. 17:28

Eladásainak további növelésére számít jövőre a BMW

Az eladások további növekedését jelezte előre konkrét számok megadása nélkül a BMW pénzügyi igazgatója Friedrich Eichiner.

Az eladások további növekedését jelezte előre konkrét számok megadása nélkül a német Börsen-Zeitung lapnak szombaton adott interjúban a BMW pénzügyi igazgatója Friedrich Eichiner.

"Eladásaink jövőre természetesen tovább növekednek majd, miután az új modellek a termelésen és az értékesítésen igazából a jövő év elején kezdik majd éreztetni hatásukat" - mondta. "Jövőre emellett újabb modelleket is be fogunk mutatni, de azt nehéz lenne már most megmondani, hogy pontosan mekkora hatással lesznek a növekedésre" - tette hozzá.

A BMW pénzügyi igazgatója az interjúban megerősítette a konszern idei tervét a csoport adó előtti nyereségének 9-10 százalékos növelésére legalább 8,6 milliárd euróra 8-10 százalékos üzleti eredmény kulcs mellett. "Az elmúlt években bebizonyítottuk, hogy amit megígérünk, azt be is tartjuk" - mondta.

Friedrich Eichiner az interjúban kizárta más autógyárak felvásárlásának a lehetőségét. "Nem nagyon találni rá pozitív példát az autóiparban" - mondta. "Ezt a saját bőrünkön is megtapasztaltuk a Roverrel" - mutatott rá.
"Tekintettel a prémium szegmensben betöltött piaci pozíciónkra semmiféle mergernek nem látom értelmét" - hangsúlyozta.

A BMW 1994-ben vásárolta fel a brit autómárkát majd hat évvel később szabadult meg tőle nagy veszteséggel.

Címkék#autó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!