Helyi gazdaság

2013.08.21. 21:05

Nagy bukás, ha nincs biztosítás

Magyarország - Az útlemondási biztosítás segíthet, ha csődbe megy az utazási iroda. Sokan mégis megspórolják az alig pár ezer forintos díjat.

Munkatársunktól

Nagyot bukhatnak most azok, akik Egyiptomba készültek, itthon ragadtak, és nincs utasbiztosításuk. Márpedig a magyarok fele még mindig így utazik. Pedig a CLB honapja szerint egy hétre 5000 forintért köthető olyan biztosítás, amely útlemondásnál több mint egymillió forint kárig fizet.

– Több ezren jelentkeznek kártérítési igénnyel a biztosítóknál a napokban, a zavargások miatt ugyanis leállították az egyiptomi utakat. Sokan nem tudják, mikor, ki, milyen biztosítás alapján, mennyi kártalanítást fizet, ha tönkremegy egy utazási iroda – állítja [namelink name="Németh Péter"]. A CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. kommunikációs igazgatója elmondta, elképzelhető, hogy csak azok jutnak a pénzükhöz, akiknek van érvényes útlemondási vagy legalább „sima" utasbiztosításuk.

A csődbe ment Best Reisen utasai a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren. A magyarok fele biztosítás nélkül indul nyaralni. Fotó: MTI/Földi Imre

A csődbe ment Best Reisen utasai a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren. A magyarok fele biztosítás nélkül indul nyaralni. Fotó: MTI/Földi Imre
– Az utazási irodák ígérik, visszaadják a befizetéseket, viszont nem mindenki tudja, hogy kártérítés is jár azoknak, akiknek van már érvényes utasbiztosításuk – hívja fel a figyelmet Németh. Az egyiptomi zavargások miatt kialakult helyzettel kapcsolatban elmondta, az útlemondások és a várhatóan kiugróan nagy kártérítési összeg miatt elképzelhető, hogy néhány magyar biztosító „tiltólistára" teszi ezt az országot is. Ez azt jelentené, hogy itthon nem köthetnének utasbiztosítást azok, akik ebbe az országba tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában