Szeged és környéke

2013.08.29. 23:14

Ötmillió forintot kapnak az idei Prima-díjasok

Budapest - Csütörtökön bejelentette az idei Prima-díjasok névsorát Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány új kuratóriumának elnöke.

Munkatársunktól

A Prima Primissima Díj értéke marad 15 millió forint, a Primák viszont 3 millió helyett már 5 milliót kapnak. A díjat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői kapják a december 6-i gálaesten, idén már 11. alkalommal. Ugyancsak a 15 millió forintnak megfelelő 50 ezer eurót ér a közönségdíj, amelyet a Prima Primissimát alapító és azt az első 10 évben finanszírozó Demján Sándor ajánl fel.

Prima-díjas (egyben Prima Primissima Díjra jelölt) 2013-ban a magyar irodalom kategóriában [namelink name="Lackfi János"], [namelink name="Szalay Károly"] és [namelink name="Vathy Zsuzsa"], a magyar színház- és filmművészet terén [namelink name="Eszenyi Enikő"], [namelink name="Mészáros Márta"] és [namelink name="Molnár Piroska"], a magyar képzőművészet színteréről [namelink name="Nádler István"], [namelink name="Orosz István"] és [namelink name="Vinczellér Imre"], a magyar tudomány kategóriában [namelink name="Bor Zsolt"], [namelink name="Erdei Anna"] és [namelink name="Freund Tamás"], a magyar oktatás és köznevelés terén [namelink name="Bagdy Emőke"], [namelink name="Pál Ferenc"] és a Pető Intézet. A magyar építészet és építőművészet kategóriában [namelink name="Bachman Zoltán"], [namelink name="Golda János"] és [namelink name="Karácsony Tamás"], a magyar sajtóból [namelink name="Gundel Takács Gábor"], [namelink name="Novotny Zoltán"] és az InfoRádió, a magyar sport képviseletében [namelink name="Darnyi Tamás"], [namelink name="Jónyer István"] és [namelink name="Szekeres Pál"], a magyar népművészet és közművelődés kategóriában [namelink name="Hoppál Mihály"], [namelink name="Kiss Ferenc"] és [namelink name="Petrás Mária"], a magyar zeneművészet terén [namelink name="Marton Éva"], [namelink name="Snétberger Ferenc"] és az Amadinda ütőegyüttes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!