Kecskemét és környéke

2012.01.18. 11:24

Csúszkálunk: 20 ezret fizethet a hanyag ingatlantulaj

Kecskemét - A héten beköszöntött az idei tél, és Kecskeméten ez leginkább a gyalogosoknak jelent rosszat: szinte nincs olyan utca, ahol ne lenne jeges járda.

Delmagyar.hu

Össznépi csúszkálás részese lehet az elmúlt napok havazását követően Kecskemét gyalogos társadalma, hiszen a járdák jelentős része jégpályához hasonlít. Sok helyen a közintézmények, iskolák előtti szakaszok is balesetveszélyesek, nem csoda, hogy nagy a felháborodás a lakosság körében.

Én ma indultam el először a keddi havazás után, mivel 80 évesen egyébként sem nagyon tudok ugrálni, de már meg is bántam - mondta el munkatársunknak Farkas Tiborné nyugdíjas, aki az Izsáki úton küzdött a jég borította járdán botjával. – Óvatos szoktam lenni, de mivel az unoka síelni van, kénytelen voltam én elindulni a boltba kenyérért és tejért, de mint láthatja, nagy hiba volt. Az egyébként negyed órás út lesz így óra, ha egyáltalán nem töröm ki a nyakam - mondta dühösen a néni, akit kollégánk ezt követően karon fogott, és biztonságban hazakísért.

Jeges járdák Kecskeméten - Fotók


A város többi részén sem jobb a helyzet, sőt, még a városközpontban is találni jégpályás utcákat, ami nem csak nekünk tűnt fel. - Bár mondhatnám azt is hogy megszokhattuk az elmúlt években, ennyivel talán mégsem kellene elintézni ezt a dolgot - kezdte mondandóját Szakács Árpád, aki futárként dolgozik. – Tudom hogy az illetékesek a felelősséget a lakosokra igyekeznek áthárítani, de szerintem mégsem járja, hogy az önkormányzat ilyen állapotban hagyja a közterületeket. Tavaly is volt már botrány ebből, de a jelek szerint senki nem tanult belőle. Ahogy látom, sokszor csak a szerencsén múlik, hogy nem lesz súlyos sérülés egy-egy esésből, nem kellene megvárni, ilyen történjen, és kezdődjön az egymásra mutogatás – nyilatkozta a hallhatóan naprakész interjúalanyunk.

20 ezer forint lehet a hanyagság ára

A járdák lakossági síkosság-mentesítését a Kecskeméti Közterület-Felügyelet ellenőrzi. A felügyelettől megtudtuk, hogy az önkormányzat korábbi határozata alapján a tulajdonos, illetve használó köteles gondoskodni az ingatlant övező közterület síkosságmentesítéséről és a hóeltakarításról. Ha az ingatlan mellett nincs járda, akkor négy méter széles terület, ha járda van kiépítve, úgy az úttest széléig terjedő terület tisztítását kell elvégezni. A felügyelet a munkák elvégzését folyamatosan ellenőrzi és a mulasztókkal szemben eljárást kezdeményez, mely lehet figyelmeztetés, feljelentés, illetve 3 ezertől 20 ezer forintig terjedő helyszínbírság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!