Szeged és környéke

2012.01.16. 20:05

Pap Róbert diplomája: van, nincs, első vagy a második?

Szeged - Bár tavaly áprilisban annak tudatában javasolta sürgősséggel a szegedi városi közgyűlés Pap Róbertet a dorozsmai nagybani piac vezetőjének, hogy nagy vezetői tapasztalattal bíró diplomás agrármérnök, információink szerint csak most államvizsgázott. Azt nem tudjuk, kézhez kapta-e már a diplomáját, mert erről nem kívánt nyilatkozni.

Munkatársunktól

Tavaly áprilisban sürgősséggel terjesztette a szegedi közgyűlés elé [namelink name="Gyimesi László"] városfejlesztési és külügyi tanácsnok Pap Róbert kinevezésére vonatkozó indítványát. Ebben a fideszes önkormányzati képviselő azt javasolta a közgyűlésnek, hogy azonnali hatállyal hívják vissza a többségében városi tulajdonú Dorozsmai Nagybani
Piac Kft. éléről Törökné Szántó Katalint. Egyben javasolta, bízzák meg a piac vezetésével Pap Róbertet. Gyimesi előterjesztésében az állt, hogy „[namelink name="Pap Róbert"] 2008-ban diplomázott a Szent István Egyetem agrármérnök gazdaság- és vidékfejlesztési szakán. Több mint 10 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik kereskedelmi területen, többéves gyakorlati vezetői tapasztalattal bír".

A határozatban a közgyűlés utasította a képviseletében a tulajdonosi jogok gyakorlása során eljárót, hogy „a társaság taggyűlésén döntsön Pap Róbert ügyvezetővé történő kinevezéséről, 2014. június 30-áig határozott időtartamra az előző ügyvezetővel azonos munkajogi feltételekkel, bruttó havi 363 ezer forint díjazással, az előző ügyvezető munkaszerződésével azonos feltételek szerint".

Pap Róbert nem kívánt válaszolni lapunk kérdéseire. Fotó: Karnok Csaba

Pap Róbert nem kívánt válaszolni lapunk kérdéseire.
Fotó: Karnok Csaba

A közgyűlési döntés után úgy jelent meg a sajtóban a hír, hogy az agrármérnök végzettségű Pap Róbert vezeti a továbbiakban a dorozsmai nagybani piacot. Pap akkor került megint az érdeklődés középpontjába, amikor nyáron 40 millió forint kölcsönt adott a Szegedi Ifjúsági Napokat szervező ifjúsági háznak. Megírtuk: a piacigazgató nem ítélte kockázatosnak a negyvenmilliós hitelt. Bár emiatt a nagybani kisebbségi tulajdonosai kezdeményezték a többségi tulajdonos szegedi önkormányzatnál Pap Róbert felmentését, amit elő is terjesztett Botka László polgármester. A közgyűlési többség nem menesztette a nagybani ügyvezetőjét.

Információink szerint a 41 éves Pap időközben államvizsgázott a Szent István Egyetem szarvasi, víz- és környezetgazdálkodási karán. Legalábbis az intézmény honlapja szerint december 14-ére beosztották a gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök szak záróvizsgájára. Szerettük volna megtudni tőle, hogy sikerült-e az államvizsgája, illetve hogy kézhez kapta-e már a diplomáját, de Pap Róbert nem kívánt és a jövőben sem kíván válaszolni lapunk ezen kérdésére. Így azt sem tudtuk meg, hogy akkor ez már a második diplomája, lévén, hogy „2008-ban diplomázott a Szent István Egyetem agrármérnök gazdaság- és vidékfejlesztési szakán", vagy valami tévedésről van szó. Azt is jó lett volna megtudni tőle, hogy kell-e ehhez a diplomához nyelvvizsga, s ha igen, akkor azt megszerezte-e már.

A makói Pap Róbert vélhetően beszél valamilyen nyelvet, hiszen mielőtt kinevezték volna a dorozsmai nagybani piac igazgatójának, előtte a határőrségen szolgált, illetve nyolc évig egy ezüstékszer-nagykereskedő cégnél dolgozott. Egy közeli ismerőse szerint Pap Róbertnek annyi köze volt a kinevezése előtt a mezőgazdasághoz, hogy füvet nyírt a háza körül. Most ő vezeti az ország második legnagyobb zöldség-gyümölcs nagybani piacát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!