Szeged és környéke

2012.01.05. 22:15

15 mázsa ponttyal kezdődik az év

Az év első haltelepítésén 15 mázsa pontyot engedett a Maty-éri víztározóba és az atkai holtágba a Horgászegyesületek Csongrád Megyei Szövetsége.

Munkatársunktól

A halakat a Fehér-tói gazdaságtól vették, átlagsúlyuk 3 kilogramm. Láda Gáspár ügyvezető elnök azt mondta, egy hónap múlva, ha nem fagynak be a tavak, újabb 15 mázsát telepítenek. A tükrös pontyokkal együtt közel hetvenmázsányi „fehérhalat", elsősorban keszegféléket helyeztek ki a két vízbe, ezzel is ösztönözve a pecásokat arra, minél hamarabb váltsanak engedélyt. Ehhez azonban először az szükséges, hogy a törvény által megszabott határidőig, január 10-éig leadják kitöltött, összesített tavalyi fogási naplóikat ott, ahol kiváltották. Aki nem adja le ezt a dokumentumot, nem válthat idén engedélyt. 

Az év első haltelepítésén 15 mázsa pontyot engedett a Maty-éri víztározóba és az atkai holtágba a Horgászegyesületek Csongrád Megyei Szövetsége.  Fotó: Frank Yvette

Az év első haltelepítésén 15 mázsa pontyot engedett a Maty-éri víztározóba és az atkai holtágba a Horgászegyesületek Csongrád Megyei Szövetsége. Fotó: Frank Yvette

Címkék#Szeged#Hal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!