Helyi sport

2013.01.08. 16:00

Nem versenyezhet Douchev-Janics Natasa az idén

Az index információi szerint Douchev-Janics Natasa 2013-ban nem versenyezhet szerb színekben.

Munkatársunktól

A hírportál a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség tavaly december végi hírlevelére hivatkozik, amely szerint Douchev-Janicshoz hasonlóan, három másik magyar kajakos [namelink name="Csipes Tamara"], [namelink name="Paksy Tímea"] és [namelink name="Hadvina Gergely"] sem folytathatja választott hazája színeiben. A közzétett listából kiderül, [namelink name="Benedek Dalma"] szerb férje, [namelink name="Dusan Ruzicsics"] a jövő évi vb-n már Szerbiát képviselheti Duisburgban.

Az ICF elutasítása lezárta a magyar és a szerb szövetség régóta húzódó ügyét. A hazai szövetség felkészülési hozzájárulást, 150 ezer eurót kért Douchev-Janicsért, amit a szerbek nem fizettek ki, így az ICF másként nem is dönthetett. Az eltiltás két évre szól.

"Informálisan már korábban tájékoztatták a döntésről a magyar szövetséget, amely tudomásul veszi azt" - reagált kedden az MTI-nek az ICF december végi hírleveléből kiderült határozatokra Ábrahám Attila, a magyar szövetség főtitkára.

A sportvezető hozzátette, a határozatok véglegesnek tekinthetőek, de azt nem tudja, hogy esetleg valaki akar-e "trükközni".


A mostani határozat szerint nemcsak 2013-ban, a 2014-es moszkvai világbajnokságon sem versenyezhet szerb színekben három olimpián is győztes [namelink name="Douchev-Janics Natasa"]. A 2014-es moszkvai vb ugyanis augusztus tizedikén fejeződik be, míg Douchev-Janics 2012 augusztus tizenegyedikén még Magyarországnak nyert bronzérmet a londoni olimpián.

Natasa férje, [namelink name="Andrian Douchev"] biztos volt abban, hogy Natasa versenyezni fog, de erre, úgy látszik, kizárólag már csak akkor van esélye, ha elválnak, a bolgár Douchev időközben megkapja a szerb állampolgárságot, és újra elveszi a feleségét. Az ICF meglehetősen laza szabályait így viszont kijátszanák, és nagy kérdés, erkölcsileg mit szól ehhez a szervezet, esetleg más államok.

Címkék#Kajak-kenu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában