Szeged és környéke

2012.01.06. 21:35

Kétirányú lesz a Pulz utca

Szeged - A Mars tér átépítése kapcsán szóba került, hogy a Pulz utca tér felőli végét kinyitják kétirányúra.

Munkatársunktól

Mégis egyirányú maradt; az egykori I-es kórház mögött, a Pozsonyi Ignác utca irányából nem lehet megközelíteni a Mars teret. Ez a végleges közlekedési rend? Mi az oka, hogy megváltozott az elképzelés? – kérdezte szerkesztőségünktől a szegedi [namelink name="Vigh Viktória"].

A Szeged Pólus Nonprofit Kft.-nél azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a Pulz utca kétirányúvá alakítása valóban a Mars tér felújításakor merült fel, de nem a belváros-rehabilitációs projekt részeként. Az eredeti elképzelések nem változtak; az utca kétirányúsítását az önkormányzat utólag, egy külön projektben valósítja meg. Ehhez kapcsolódva zajlik a háttérben a kétirányú közlekedési rend előkészítése. Elkészült az aszfaltozás, valamint a Pulz utca sarkán szegélykorrekciót és a burkolatépítést is elvégezték, és az úttest szélére pollereket, parkolásgátló fémoszlopokat telepítettek. A munkálatok tavasszal festéssel folytatódnak, és egyúttal kihelyezik az új forgalmi rendet jelző KRESZ-táblákat. A Pulz utca a tervek szerint április végére kétirányú lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!