Ország-világ

2012.01.09. 15:24

A T-Home-on látható csak a P+ visszatér a SportKlub

A tévészolgáltatók közül egyelőre T-Home platformjain fogható a Parlament TV, az idei évtől politikai és gazdasági információkat nyújtó csatorna azonban az összes terjesztési platformmal tárgyalásban van - tájékoztatta az MTI-t a televízió.

MTI

Egyelőre a T-Home platformjain fogható a Parlament TV, az idei évtől politikai és gazdasági információkat nyújtó csatorna azonban az összes terjesztési platformmal tárgyalásban van.

A P+ logóval jelentkező, január 1. óta az Amos-3 műholdon is elérhető csatorna az Országgyűlés működéséről, a törvényhozás folyamatáról, valamint a fővárosi közgyűlés és az Európai Parlament plenáris üléseiről nyújt tájékoztatást a többi közt elemző és háttérműsorokon keresztül.

Az ismeretterjesztő sorozatokat, magazinműsorokat sugárzó televízió gazdasági műsorokat is kínál, és stratégiai partnerségben áll a Bloomberg Televízióval - tudatta a Parlament TV az MTI-vel.

A csatorna tulajdonosi hátteréről azt közölték: a Parlament TV tulajdonosai és kreatív alkotói 2002-ben Magyarország elsőszámú hírszolgáltató televíziójaként alapították meg és közel két évig irányították a Hír Tv-t.

A csatornát a médiahatóság közösségi médiaszolgáltatóként vette nyilvántartásba.

A SportKlub csatorna csütörtöktől visszakerül a T-Home televíziós műsorkínálatába, így a sportrajongó tévénézők nem maradnak le kedvenc csapataik kézilabda-, vízilabda-, kosárlabda-, illetve jégkorong-mérkőzéseiről.

A SportKlub már pénteken hírül adta, hogy hamarosan visszatérnek a T-Home kínálatába, a Magyar Telekom hétfői híre szerint erre a műsorszolgáltatóval kötött megállapodás alapján nyílik mód. A sportcsatorna adása a T-Home analóg és digitális szolgáltatásaiban (IPTV, analóg és digitális kábel, Sat TV) a Családi csomag részeként lesz látható.

Múlt héten csütörtökön a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) hivatalos tájékoztatást kért a SportKlubtól, illetve annak tulajdonosától arra a lépésre reagálva, hogy a csatornát az országszerte nagy szolgáltatási területen jelen lévő Magyar Telekom Nyrt. T-Home televíziós programcsomagjainak többségéből kivették.

Az MKSZ azért fejezte ki aggodalmát, mert egy 2009-ben kötött szerződés értelmében a SportKlub rendelkezik a bajnoki és kupamérkőzések, valamint számos válogatott találkozó közvetítési jogával, így sok drukker maradhatott volna le fontos magyarországi eseményekről azzal, ha a csatorna hosszabb időre kikerül a T-Home csomagokból.

Címkék#tv

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában