Helyi sport

2012.01.09. 18:49

10 év böjt után Szegeden a kéziválogatott

2002 után ismét Szegeden szerepel a magyar férfi kézilabda-válogatott: csütörtökön 18.15-től Bahrein ellen lépnek pályára Tatai Péterék.

Süli Róbert

A felkészülés hajrájához érkezett a magyar férfi kézilabda-válogatott: még néhány nap, és kezdődik a szerbiai Európa-bajnokság. A Mocsai-legénység tegnap hazaérkezett Németországból, ahol két meccset játszott a korábbi világbajnok germán alakulattal. Brémában még háromgólos (36–33) vereséget szenvedett, azonban Magdeburgban már nyert (22–21) a magyar nemzeti együttes. Ez több mint biztató eredmény, hiszen idegenben, egy jegyzett csapat ellen nyertek a mieink.

A szegedi drukkerek különösen elégedettek lehetnek, hiszen a győztes meccsen a Pick két kapusa, [namelink name="Mikler Roland"] és [namelink name="Tatai Péter"] is remekelt, [namelink name="Ancsin Gábor"] pedig négy góllal vette ki részét a sikerből. [namelink name="Zubai Szabolcs"] és [namelink name="Vadkerti Attila"] is szerepet kapott, azonban ők nem találtak a kapuba.

Zubai a németek után Bahrein ellen készülhet. Fotó: MTI

Zubai a németek után Bahrein ellen készülhet.
Fotó: MTI

A magyar csapat szerdán találkozik Szegeden, kora este pedig az újszegedi sportcsarnokban tréningezik, majd másnap 18.15-től Bahrein ellen tart Eb-főpróbát. Utoljára 2002. június 1-jén játszott a férfi válogatott Szegeden, ekkor 23–21-re nyertünk az ukránok ellen. Tíz év böjt után láthatnak a drukkerek újból nemzetközi válogatott meccset.

A szurkolók 1500 forintért két mérkőzést nézhetnek meg, hiszen a Pick Szeged együttese 15.45-től a romániai Torda ellen játssza 2012-ben első edzőmeccsét. [namelink name="Skaliczki László"] csapatában újból pályára lép [namelink name="Dusan Beocsanin"], Nagy Norbert és Törő Szabolcs, mellettük az itthon készülő játékosok (Czina, Bajorhegyi, Buday, Sulc, Pribanic) és a Pick Szeged junior- és ifjúsági csapatából felkerült játékosok alkotják a keretet.

A drukkerek ma és holnap elővételben tudnak belépőt vásárolni 15.30-tól 18.30-ig az újszegedi sportcsarnok jegypénztárában. A meccs napján 14.45-kor nyit a kassza. A két meccsre az iskolai csoportok ingyen mehetnek majd be.

Visszatérve a válogatotthoz: [namelink name="Mocsai Lajos"] éppen Szegeden jelöli ki majd a keretet, ekkor derül ki, hogy ki az a 18 játékos, aki utazik Szerbiába. A magyar válogatott az orosz, a spanyol és a francia válogatottal került egy csoportba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában