Bethlen bál - újra a Fekete Sasban

Hódmezővásárhely - Sok év után idén először ismét a Fekete Sas adott otthon a Bethlen bálnak, ezzel kezdetét vette az idei báli szezon Vásárhelyen.

Nánai Márta

A habos ruhákban pompázó végzős hölgyek és elegáns urak táncaihoz illően a patinás báli teremmel felkerült az í-re a pont, így végre igazi báli hangulatban lejthettek a Bethlen Gábor Református Gimnázium végzősei.

Bethlen bál - újra a Fekete Sasban - GALÉRIA


A sportcsarnokban 1990. óta bálozott a gimnázium, a Fekete Sas akkori felújítása miatt. A szülők és az iskola részéről is igény volt már a visszatérésre az épületbe, amely Közép- Európa legszebb báltermét adja- tudtuk meg Dr. Kádár Pétertől, a gimnázium igazgatójától, aki köszöntőjében megemlékezett Bethlen Gábor fejedelemmé avatásának 400., a gimnázium fennállásának 290. évfordulójáról, valamint szomorú aktualitásként tért ki a 70 éve történt doni katasztrófára, ahol 113 vásárhelyi katona hunyt el.

Bán Csaba református lelkész a nyitótánc után pohárköszöntőt mondott. Az „Indulj el egy úton" magyar népdalrészlettel arra hívta fel a végzős táncosok figyelmét, hogy most még nem tudni, melyik út lesz a jó út, de az a fontos, hogy a kiválasztott úton Isten velük legyen, ő vezesse őket.

Bethlen bál - újra a Fekete Sasban - GALÉRIA


Baranyi Anett és Tóth Krisztina koreográfiájában bécsi keringővel nyitott az 57 pár, majd Múlt a jelenben fantázianéven retro slágerekre lejtettek, kedveskedve ezzel a szülőknek, nagyszülőknek is. A Meseautó, az Egy kis édes félhomályban és a Sohase mondd után az Auld Lang Syne - gyertyafénykeringő -modern dallamokkal kiegészítve, latinos elemekkel csendült fel. A csárdás után pedig a mulatni vágyók hajnalig rophatták a táncot a zsúfolásig megtelt nagyteremben.

Címkék#bál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!