Koreai kulturális együttműködés körvonalazódik

Hódmezővásárhely - A távol-keleti ország delegációja látogat Hódmezővásárhelyre.

Delmagyar.hu

A magyarországi koreai kulturális intézet vezetősége látogat el Hódmezővásárhelyre január 18-án, pénteken, hogy egy jövőbeli kulturális együttműködés lehetőségeiről tárgyaljon a város képviselőivel. Az ázsiai ország kultúrkövetei megtekintik az alföldi művészváros nevezetességeit, valamint részt vesznek a Máté Taekwondo és Hapkido Egyesület gáláján.

A sajtó képviselőinek holnap 16 órától nyílik lehetőségük interjút készíteni az Koreai Kulturális Intézet igazgatójával, Kwon Young Sup úrral a Tornyai János Múzeumban.

A Budapesten nemrégiben megnyílt ‑ Közép- és Kelet-Európában egyedülálló ‑ Koreai Kulturális Központ nagyon fontos szerepet tölt be Magyarország és Dél-Korea közötti állami és a nem állami szintű együttműködésben. A központ létrejöttével az egész régióban terjeszteni kívánják a koreai kultúrát. Ennek érdekében nyelvi kurzusokat, előadásokat, filmvetítéseket és kiállításokat szerveznek hazánkban. A központ bemutatkozójában Kwon Young Sup igazgató kiemeli, hogy nem egyszerűen a koreai kultúrát kívánják bemutatni, hanem teret és találkozási lehetőséget biztosítanak a két ország egymás iránt kölcsönösen érdeklődő művészei számára is.

A négytagú delegációval Hódmezővásárhely Megyei Jogú Városa nevében Fekete Ferenc települési képviselő és Dr. Nagy Imre múzeumigazgató folytat eszmecserét a lehetséges jövőbeli együttműködésről, valamint bejárják a város megújult kulturális intézményei és ellátogatnak a kommunizmus évtizedeit bemutató Emlékpontba. Este hat órától a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Egyesület gáláján vesznek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!