Helyi sport

2014.08.25. 20:28

Bakos Ádám, a Mártély játékosa

Labdarúgás, Mártély - Rovatunkban az elmúlt futballhétvége legjobb Csongrád megyei gólszerzőjét mutatjuk be. Bakos Ádám, a Rosmarin Zrt. Mártély 27 éves játékosa mesternégyest lőtt Kisteleken (1–6), úgy, hogy 2011 óta összesen volt ennyi találata...

Gyúrós István

És ezt így hogy? – merült fel bennünk az interneten legendássá vált kérdés, amikor megláttuk: [namelink name="Bakos Ádám"], a megyeegyes Rosmarin Zrt. Mártély játékosa mesternégyest lőtt Kisteleken, csapata pedig 6–1-re nyert. Félreértés ne essék, nem Bakos képességeiben kételkedtünk, hiszen korábbi NB II-es labdarúgóról van szó, ám védőként az utóbbi három szezonban összesen talált be annyiszor, mint most 90 perc alatt. Nem kifejezett gólvágóként ismerték – eddig.

– Korábbi csapataimnál valóban balhátvédként, bal oldali középpályásként szerepeltem, de amikor [namelink name="Szűcs Róbert"] Mártélyra hívott, már jelezte, csatárként számolna velem. Nem ismeretlen a poszt, univerzális játékosnak tartom magam, így elöl is sokszor megfordultam. Az utánpótlásban, majd a felnőttek között az edzéseken is gólerős voltam, örülök, hogy most már a pályán is bizonyíthatom ezt – mondta lapunknak a 27 éves labdarúgó. Bakos előbb egy kiugratás után cselezte ki a kapust és lőtt a hálóba, majd egy rosszul hazapasszolt labdára csapott le és büntette meg a hibát. A harmadik találata egy kapu előtti kavarodás után született jobbal, végül pedig az egyik kisteleki védőt leszerelve egyedül találta magát, és nem hibázott.

– Értékes a győzelmünk, főleg úgy, hogy 40 percet emberhátrányban játszottunk. A hazaiak hamar hátrányba kerültek, és el is kedvetlenedtek, ezért lehetett ennyire sima a sikerünk – fogalmazott Bakos, aki hozzátette, talán régebben lustább volt, azért szerepeltették edzői hátvédként. A Földeák- on élő játékos egyelőre fél évre tervez Mártélyon.

– Szöcskével (Szűcs Róbert edző – a szerk.) az őszi szezon végéig állapodtunk meg, utána szeretnék magasabb osztályba igazolni. A legutóbbi másfél évemben sokat voltam sérült, egy bokaszalag-szakadásból nehezen tudtam felépülni. Most viszont jó erőben vagyok, kezdek formába lendülni, és remélem, hogy ez gólokban is megmutatkozik majd – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában