Helyi sport

2014.08.25. 20:36

Kézilabda: Szuperkupa? Szuper lesz!

Kézilabda, Budapest - A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) kezdeményezésére vasárnap először kerül sor a szuperkupára, amelyen a férfiak küzdelmében a MOL- Pick Szeged ellenfele az MKB-MVM Veszprém csapata lesz.

Munkatársunktól

Az MKSZ és a klubok megegyezése szerint az egyelőre 2018-ig biztosan sorra kerülő rendezvénynek első alkalommal a Veszprém Aréna ad otthon, névadó szponzora pedig a Kinizsi Bank lesz. Az esemény tegnapi sajtótájékoztatóján Vetési Iván, az MKSZ elnöke arról beszélt, hogy a férfi- és női bajnokság arany- és ezüstérmesének, vagyis a négy nemzetközi élcsapatnak az összecsapása méltó nyitánya lesz az idei szezonnak.

A program

A szuperkupa programja, vasárnap, nők, 15: Győri Audi ETO–FTC-Rail Cargo Hungaria, férfiak, 17.15: MKB-MVM Veszprém–MOL-Pick Szeged.
– Ha megnézem az idei meccsprogramot, úgy vélem, a világ bármely kézilabda-rajongója elismeréssel csettinthet, nemcsak Budapesten, Győrött, Szegeden és Veszprémben, vagy éppen Magyarország más településein, de akár Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, Dániában, Norvégiában vagy bárhol másutt, ahol minőségi kézilabda van. A női szuperkupáért ugyanis a Bajnokok Ligája-címvédő mérkőzik meg azzal az FTC-vel, amely szintén az európai elitbe tartozik, és talán 2015-ben célul tűzheti ki a BL négyes dön- tőjébe jutást, míg a férfiaknál a 2014-ben a Bajnokok Ligájában Final Four-résztvevő veszprémiek ellenfele az EHF-kupa-győztes Szeged lesz – mondta el a sajtótájékoztatón [namelink name="Vetési Iván"].

Niko Mindegía (a labdával) és a MOL-Pick Szeged a Veszprém ellen készülhet. Fotó: Schmidt Andrea

Niko Mindegía (a labdával) és a MOL-Pick Szeged a Veszprém ellen készülhet. Fotó: Schmidt Andrea
Hozzátette, akik nem férnek majd be a Veszprém Arénába, a Duna TV-n láthatják élőben a mérkőzéseket. Azt is bejelentette, hogy jövőre az új győri aréna lesz a helyszín, és amennyiben a következő években a Szeged és a Ferencváros is résztvevők lesznek, akkor ezek a klubok is otthont adhatnak a szuperkupának.

Mind a négy klub képviselője jó kezdeményezésnek nevezte kupát, bár [namelink name="Kelecsényi Ernő"], a Győri Audi ETO elnöke hozzátette, hogy eredetileg nem tervezték a programjukba ezt a rendezvényt, de a magyar kézilabda érdekeit és az új tv-s szerződést is szem előtt tartva részt vesznek a viadalon. A szuperkupára a jegyek ötezer forintba kerülnek.

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában