Több mint 2 milliárd forintot nyert Vásárhely

Hódmezővásárhely - 2 milliárd 140 millió forintot nyert Vásárhely a szennyvíztisztító telep felújítására, és Új-Kishomokon a csatornázásra – jelentette be pénteken sajtótájékoztatón Almási István, a város polgármestere.

Munkatársunktól

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Elmondta: a pályázat nyertesei elsősorban az új-kishomokiak. A városrészen található több mint 700 ingatlan közül 633-ban van ivóvíz, ezek csatornázását támogatja a pályázat, a többit az önkormányzat finanszírozza. A beruházás összköltsége 2 milliárd 275 millió forint, 94 százaléka európai uniós, illetve hazai támogatás. A csatornázás 623 millió forint, a szennyvíztisztító telep átépítése pedig 1 milliárd 395 millió forint. Utóbbi kapcsán [namelink name="Mucsi László"], a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának vezetője azt mondta, az 1994-ben épült telep felújítása elengedhetetlen. A beruházás a tervek szerint 2014 elején kezdődik, és 2015-ben fejeződik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!