Kecskemét és környéke

2012.01.20. 08:38

A Hét témája: milyen a közbiztonság Kecskeméten?

A Hét témája rovatunkban ezúttal arról kérdeztük a kecskeméti embereket, ők vajon biztonságban érzik-e magukat Kecskeméten, milyennek ítélik a közbiztonságot.

Delmagyar.hu

Tóth S. Dénes

Tóth S. DénesTóth S. Dénes, vállalkozó: - Véleményem szerint Kecskemét az átlagnál jóval békésebb, nyugodtabb város. kiemelt bűncselekményről nem hallani, az pedig, hogy egy réteg lopásból tartja el magát, sajnos elkerülhetetlen, hiába is küzdenek ellen. Ráadásul mivel sokan éheznek, egyre több ilyen eset lesz. Nálam még nem volt rá példa az elmúlt hat évben, hogy félnem keljen a városban, nem is lopták még el semmim szerencsére, úgyhogy jónak értékelem a közbiztonságot.

Darányi Sisy

Darányi SisyDarányi Sisy, modell: - A gazdasági válság kezdete óta egyre rohamosabban romlik Kecskemét közbiztonsága. Egyre gyakrabban hallani lopásokról, betörésekről és autófeltörésekről. A szomszédunk csak tíz percre hagyta kint az utcán az autóját, de ennyi idő elég volt ahhoz, hogy feltörjék. Mi is mindig beállunk a kocsival, hiszen most már akár egy határidőnaplóért is betörik az ablakot. Nemrég éppen láttuk, ahogy egy fiatal kiütötte téglával egy autó ablakát. A lakást sem merjük már hosszabb ideig őrizetlenül hagyni, amióta néhány napra elutaztunk és betörtek hozzánk. Mivel egyre rosszabb a közbiztonság, sötétedés után már nem szívesen sétálok egyedül a városban sem.

Major Magdolna

Major MagdolnaMajor Magdolna, dajka: – Ha körültekintő az ember: figyel a táskájára a buszon, sötétedés után nem kel útra egyedül, nem nyitott zsebben tarja a telefonját, akkor nagy valószínűséggel el lehet kerülni az olyan kellemetlenségeket, mint azt, hogy kizsebelik. A házunk biciklitárolóját viszont már többször feltörték az elmúlt években. A lakók többsége figyelmetlen volt, nem csukta be maga után a bejárati ajtót, így a tolvajoknak csak egy nyílászárón kellett átjutniuk, és már vihették is a kerékpárokat. A lakóközösség a saját kárán tanult, azóta mindenki gondosabb. A közbiztonság kérdése bonyolult, nehéz róla ítéletet mondani, hiszen mindennaposak a lopásokkal kapcsolatos hírek, de Kecskeméten sokkal nagyobb biztonságban érzem magam, mint Budapesten, vagy más nagyvárosban.

Aranyi Lászlóné

Aranyi LászlónéAranyi Lászlóné, nyugdíjas: - Nem mondhatok semmi rosszat, ahhoz képest a tévében mennyi szörnyűséget látni, itt még örülhetünk a viszonylagos biztonságnak. Sajnos a kilátások nem jók, de többségében dolgos, becsületes emberek élnek itt, így nem lehet erre panaszkodni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!