Kék hírek

2014.04.05. 20:25

A rendőrök elszállítják a Budakeszin megtalált második világháborús gránátot

A második világháborús robbanótest közel van egy benzinkúthoz és egy élelmiszer üzlethez is. Száz méteres sugarú körben minden épületett kiürítettek.

MTI

A rendőrök elszállítják a Budakeszin megtalált második világháborús gránátot

A készenléti rendőrség munkatársai a lakott területről elszállítják és biztonságos helyen felrobbantják a szombaton Budakeszin megtalált második világháborús gránátot - tájékoztatta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

[namelink name="Beluzsárné Belicza Andrea"] elmondta: a robbanótestre helybeliek bukkantak rá a Zichy Mihály utca és a Márity László út kereszteződésében, egy bokros területen.

Második világháborús robbanótestet találtak Budakeszin. Fotó: MTI/Lakatos Péter (galéria)


A lakosság biztonsága érdekében a rendőrség egy 110 méter sugarú körben kiürítette a területet. Lakóházakat nem, csupán egy közeli benzinkutat és egy élelmiszerboltot érintett az intézkedés. Ezeket kellett elhagyniuk az ott tartózkodóknak.

A rendőrség annak kiderítésére is vizsgálatot indított, hogy miként került a robbanótest a lakott területre - közölte a szóvivő.

Második világháborús robbanótestet találtak Budakeszin

Egy száz méter sugarú körben minden épületet kiürítettek a hatóságok szombaton este Budakeszin, miután robbanótest került elő a földből - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság (OKF).

Az intézkedés 60 embert érint a Márity László úton.

Második világháborús robbanótestet találtak Budakeszin. Fotó: MTI/Lakatos Péter (galéria)


A tájékoztatás szerint a második világháborús robbanótest közel van egy benzinkúthoz és egy élelmiszer üzlethez is. A Fővárosi Tűzoltók biztosítják a területet.

A honvédség tűzszerész alakulatának ügyeletese arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a rendőrség tűzszerészei megkezdték a helyszíni vizsgálatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!