Kecskemét és környéke

2012.01.16. 10:23

120 millióért válthat klubot a KTE légiósa

Megfelelt a próbajátékon Foxi Kethevoama, a francia másodosztályban szereplő Metz vezetői igényt tartanának a közép-afrikai légiósra. A játékos szerződésében nem szerepel konkrét kivásárlási ár, a KTE a korábban a Hajduk Split által kínált 400 ezer euróért válna meg a csatártól.

Delmagyar.hu

A Metz szakmai stábja nem bízta a véletlenre, egy hétig tesztelte kiszemeltjét. Foxi Kethevoama hét napot töltött a Franciaország északnyugati részén található városban, a próbajáték végeztével pedig elégedetten térhetett vissza Kecskemétre – az FC Metz igényt tart a játékára.

A francia másodosztályban szereplő klub elöljárói nem szeretnék az időt húzni, hétfőn konkrét ajánlattal keresnék meg a kecskemétieket.

„Mi is hallottunk róla, hogy Foxi meggyőzte vendéglátóit – mondta Rózsa Pál, a KTE tulajdonosa. – Jó benyomást tett a Metz szakmai stábjára, ha minden jól alakul, elkezdhetünk gondolkodni, mennyiért érdemes megválni a labdarúgótól."

A 25 esztendős közép-afrikai irányító szerződésében nem szerepel konkrét kivásárlási ár, és noha Rózsa Pál nem kívánta a nyilvánosság elé tárni, mi lenne az az összeg, amennyiért örömmel eladnák, azért rákérdeztünk, az elmúlt évben a Hajduk Split által kínált – mint ismert, a horvát csapat az utolsó pillanatban mégis elállt vételi szándékától – 400 ezer euró jól csengene-e?

„Nagyjából ennyiért adnánk őt el. Pláne, hogy az euró árfolyama azóta jóval feljebb kúszott" – nevetett Rózsa Pál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!