Ország-világ

2014.05.02. 22:45

Egy nap alatt 1200 illegális bevándorló érkezett Szicíliába

A haditengerészet nyolc mentőcsónakból és egy hajóból szedték össze a menekülteket.

MTI

Egy olasz hajó közel 1200 illegális bevándorlót rakott ki pénteken a szicíliai Augusta kikötőjében, igazolva az aggodalmakat a bevándorlás növekvő hulláma miatt.

[namelink name="Aldo Dolfino"], a haditengerészet parancsnoka a Sky TG24 televíziónak elmondta, hogy nyolc mentőcsónakból és egy hajóból szedték össze őket a tengeren. A hajóban mintegy 500-an voltak.

Az olasz parlamentben a múlt héten egy beszámolóban elhangzott, hogy az idén már 20 500 bevándorló érkezett az országba, szemben 2500-zal a múlt év azonos időszakában. A legtöbb hajó Líbiából érkezik, afrikaiakkal a fedélzetén.

Egy gyermekvédelmi szervezet (Save the Children) arra figyelmeztetett, hogy egyre több köztük a gyerek, akik gyakran egyedül utaznak.

Csütörtökön 700 afrikai bevándorló rohanta meg Melilla észak-afrikai spanyol enklávé határát, és 140-en be is jutottak a magas szögesdrót kerítéssel védett területre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában