Ország-világ

2015.04.12. 09:10

Lövés dördült a a washingtoni Capitoliumnál

A Capitolium egyik bejárata előtt egy férfi öngyilkosságot követett el. Korábban azt közölték, hogy lövöldözött és ártalmatlanná tették.

Az épületegyüttest és néhány környező utcát elővigyázatosságból lezártak a hatóságok, de két óra múltán, délután négy órakor feloldották ezt. Ezen a napon nagyon sok turista volt Washington belvárosában, mert most van a cseresznyevirágzás ünnepe. Az amerikai kongresszus munkája azonban szünetel, így szinte egyetlen politikus sem tartózkodott a törvényhozás épületében.

Az öngyilkos férfin hátizsák volt és volt a kezében egy bőrönd is. Feltehetőleg valamilyen tiltakozó akciót hajtott végre, mert volt nála egy tábla, a rajta lévő szöveg pedig "társadalmi igazságosságot" követelt. Miután megölte magát, a rendőrség átkutatta a csomagjait, de semmi említésre méltót nem talált.

A rendőrség később sajtótájékoztatón közölte, hogy az esetnek nincs köze a terrorizmushoz. Egyetlen lövés volt, az, amellyel a férfi megölte magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában