Életstílus

2015.04.27. 14:54

Salma Hayek először utazott ősei szülőföldjére

A 48 éves színésznő új filmjének bemutatójára látogatott Libanonba.

Salma Hayek először utazott ősei szülőföldjére, Libanonba, ahol a napokban bemutatják a Khalil Gibran költő (1883-1931) verseskötete alapján készült The Prophet (A próféta) című animációs filmet, amelynek a 48 éves színésznő a társ-producere volt.

Salma Hayek vasárnap ellátogatott a Libanon hegyei közt fekvő Bsarré faluba, Khalil Gibran szülőhelyére, hogy lerója tiszteletét a költő előtt. A színésznő apai nagyapja Libanonból származott, a közel-keleti országból vándorolt ki Mexikó területére, ahol később Salma Hayek is született.

A színésznővel tartott az animációs film rendezője, Roger Allers is, aki az 1994-es Az oroszlánkirály és az 1991-es A Szépség és a Szörnyeteg című Disney-filmekkel vált ismertté.

Az élete nagy részét az Egyesült Államokban töltő világhírű költő, festő és szobrász 1923-ban írta meg A próféta című, művészek generációit inspiráló művét, amelynek versei az öröm, szeretet, szomorúság, munka és spiritualitás témáit járják körül. A kötetet több mint 40 nyelvre fordították le, köztük magyarra is.

"Az elmúlt három évben folyamatosan Gibran szellemének hatása alatt éltem, különleges élmény volt, és most rendkívül meghat, hogy az otthonába látogathatok" - nyilatkozta a helyszínen Roger Allers.

Az animációs film egy fiatal lány és egy versei miatt börtönbe zárt költő barátságáról szól. "A munka láthatóvá tett szeretet" - idézett Gibran művéből a 65 éves rendező, aki hozzátette, hogy ezt érzi a filmmel kapcsolatban is.

A The Prophet című film premierje április 30-án lesz Libanonban, ezt követően az Öböl-menti országokban, és Észak-Afrikában is bemutatják. Az animáció szereplői többek között Salma Hayek, Liam Neeson és John Krasinski hangján szólalnak meg.

Címkék#Celeb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!