Szeged és környéke

2015.05.28. 17:51

Életműdíj Pásztor Lászlónak: gyanúsak a lányrajongók

A gitáros nem unja a rock and rollt, a színpadtól elbúcsúzva a Magneoton lemezkiadó fejeként „lecsap" a tehetségekre – például a szintén díjazott Wellhellóra.

Munkatársunktól

A Fonogram díjátadón idén Pásztor László, a Neoton Família alapító-dalszerzője kapta az életműdíjat. A gitáros nem unja a rock and rollt, a színpadtól elbúcsúzva a Magneoton lemezkiadó fejeként „lecsap" a tehetségekre – például a szintén díjazott Wellhellóra.

– Ha végiggondolom, ’65-ben alapítottuk a Neoton Famíliát, ami ’79-ben futott be igazán. Majd egy 11 éves, páratlan sikerű korszak következett – itthon és külföldön is irgalmatlan sok lemezt adtunk el, és megúsztuk a „sikertelenséget" azzal, hogy ’90-ben felbomlottunk. Az eredeti Neoton Familai ezáltal megmaradt az emberek fülében és lelkében. Azt már valószínűleg csak a másik iránti dac okozta, hogy még mi (Jakab Györggyel és Bardóczi Gyulával – a szerk.) is csináltunk egy lemezt Szulák Andreával, addig a többiek (Végvári Ádám és Baracs János) Csepregi Évával. Tényleg így van, az ember egyszerűen működik akkor is, amikor azt hiszi, hogy bonyolult – árulta el Pásztor László.

Interjúnk lapunk pénteki számában, a Délmadárban

Délmagyarország / Délvilág hírek Fizessen elő a napilapra!

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!