Szeged és környéke

2015.08.06. 20:09

Kemény hangú levelet írt Pintérnek a kübeki polgármester a határzárról

Levelet írt Pintér Sándor belügyminiszternek Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere, aki a vadállományért, a szétszabdalt mezőgazdasági utakért és a megrepedezett aszfaltért aggódik.

Munkatársunktól

Kötelességének érezte mint érintett települési polgármester, hogy levelet írjon a kerítés ügyében Pintér Sándor belügyminiszternek Molnár Róbert, a hármas határhoz közeli Kübekháza polgármestere.

A levelet megosztotta a Facebookon. Ebben arról ír, hogy félelemmel és aggodalommal tölti el a magyar–szerb határszakaszon épülő határzár.

Molnár azt szeretné megtudni Pintértől, hogy végeztek-e bármilyen környezetvédelmi hatásvizsgálatot arra nézve, hogy milyen természeti károkat okozhatnak a pengés dróttekercsek a vadállományban.

A kübeki polgármester arra is kíváncsi, hogy a gépek által szétszabdalt mezőgazdasági útjaik, megrepedezett aszfaltos útszakaszaik rendbetételéhez milyen segítséget nyújt majd a minisztérium.

„Örömmel vettem volna azt is, ha az építkezés idejéről, menetéről tájékoztatást kapunk a kormánytól, esetleg egyeztetnek velünk mint területileg mégiscsak illetékes önkormányzattal. Úgy gondolom, hogy a hatalom ereje nem mentesít sem a felelősségvállalás, sem a törvények, egyéb jogszabályok betartása alól!" – zárta levelét Kübekháza polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!