Ország-világ

2015.09.12. 12:06

Czibere Károly: a magyar gyermekvédelem felkészült

A magyar gyermekvédelem felkészült a kísérő nélkül az országba érkező gyerekek fogadására - mondta Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Az államtitkár elmondta: nagyon ingadozik a gondozásba kerülő gyermekek létszáma, mert csak kevesen maradnak az országban.


Csak idén, az első nyolc hónapban több mint 8400 gyermek érkezett az országba, ezért volt szükség a rendszer fejlesztésére - mondta az államtitkár, hozzátéve, hogy a fóti gyermekváros kapacitását megnégyszerezték és a szabad kapacitásokat felszabadították.


Hozzátette: a központi intézményben, a fóti gyermekvárosban az elmúlt hónapokban 10 és 320 fő között ingadozott a létszám.


Czibere Károly általános estnek nevezte, hogy a gyermekek egyik este megérkeznek a gyermekotthonba és a következő nap pedig már maguktól tovább is indulnak. A gyermekotthon egyébként nyitott - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában