Szeged és környéke

2007.01.28. 15:19

Támogatást is lehet örökölni

Az anyajuh-, illetve anyatehéntartás támogatási jogosultságok öröklés miatti átvezetésére és a támogatás kifizetésére csak bizonyos feltételek mellett van lehetőség – hívja fel az örökösök figyelmét a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH).

Az anyajuh-, illetve anyatehéntartás támogatási jogosultságok öröklés miatti átvezetésére és a támogatás kifizetésére csak bizonyos feltételek mellett van lehetőség – hívja fel az örökösök figyelmét a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). A jogosultság tulajdonosának elhalálozását tíz napon belül kell bejelenteni az MVH illetékes megyei kirendeltségénél, a halotti anyakönyvi kivonat felmutatásával.

A hagyatéki leltárban és a hagyatékátadó végzésben pedig szerepeltetni kell az állatállományt, az elhunyt tulajdonában lévő anyajuh-, illetve anyatehéntartás támogatási jogosultságot, valamint a különböző jogcímeken esedékes támogatási összegeket. További feltétel, hogy az örökös is rendelkezzen ügyfél-regisztrációs számmal. Az átvezetéséhez kérelmet kell benyújtani, amely tartalmazza a jogerős hagyatéki végzés hiteles másolatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!