Szeged és környéke

2007.02.01. 15:19

Szegediek randevúja a szimfonikusokkal Budapesten

Valóságos Szeged-találkozót tartottak szerdán este Budapesten, a Művészetek Palotájában, ahol Gyüdi Sándor igazgató-karnagy vezényletével adtak koncertet a szegedi szimfonikusok.

Gyüdi Sándor és a szegedi szimfonikusok a Nemzeti Hangversenyteremben. Fotó: Hollósi ZsoltValóságos Szeged-találkozót tartottak szerdán este Budapesten, a Művészetek Palotájában, ahol Gyüdi Sándor igazgató-karnagy vezényletével adtak koncertet a szegedi szimfonikusok. A Magyar Szimfonikus Körkép elnevezésű hangversenysorozat estjére különbuszokkal több százan – önkormányzati és országgyűlési képviselők, zenebarátok, családtagok – kísérték el Szegedről a zenekart. Az egyik városatya, Tóth Károly a képviselői alapjából indított különbuszt a választókörzetében lakóknak.

A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterembe Budapesten élő egykori szegediek is eljöttek, például a kulturális bizottság korábbi elnöke, Berekné Petri Ildikó, Pál Tamás karmester és Lendvay Kamilló zeneszerző. Viski János Enigma című darabját a komponista özvegye is meghallgatta. Bravózás, vastaps fogadta Rachmaninov II. zongoraversenyét – különösen a megszólaltatásában közreműködő ukrán szólistát, Vitalij Kuprijt, akitől három ráadást követelt ki a fellelkesült publikum. Elgar ritkán játszott, de hatásos Enigma-variációjával szép sikerrel zárult a koncert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!