Makó és környéke

2007.02.25. 15:19

A Szent Korona nevében visszafoglalták a gázmezőt

Az egri Forradalmi Nemzeti Bizottmány és a Heves megyei Hun Fokos Szövetség aktivistái szombaton koronát ábrázoló fakarók leverésével visszafoglalták magyar tulajdonba az óföldeáki gázmezőt.

Illyés Szabolcs

Az egri Forradalmi Nemzeti Bizottmány és a Heves megyei Hun Fokos Szövetség aktivistái szombaton koronát ábrázoló fakarók leverésével visszafoglalták magyar tulajdonba az óföldeáki gázmezőt. A bejelentett ünnepségre másfél órát vártak a szövetségi tagok és az érdeklődő újságírók. Ezt követően megtudhattuk, hogy a koronaékszer fentről szállt alá, és a gáz az ősmagyar Boldogasszony földanyaisten méhének kincse.

Az egri Forradalmi Nemzeti Bizottmány és a Hun Fokos Szövetség 35-40 tagja már szombat délben jókora Árpád-sávos lobogók alatt gyülekezett a gázfúrástól mintegy ötszáz méterre. A következő másfél órában – tervezett ünnepségük ugyanis a szónokok miatt ennyit késett – még 10-15-en csatlakoztak hozzájuk Szegedről és az ország más részeiből. A makói rendőrség egyetlen autóval biztosította a helyszínt, de közbeavatkozásra nem volt szükség, hiszen a demonstráció békésen zajlott.

– Belesajdult a szívünk, amikor megtudtuk, hogy hazánk gázkincsét, a magyar függetlenség zálogát egy előnytelen szerződés keretében idegen kézbe adták, ezért szerveztük a demonstrációt – mondta a tüntetés egyik szervezője, B. Szabó Pál.

Az igazgató és az ősmagyarok

A várakozás órái alatt a demonstrálók közé érkezett [namelink name="Szabó György"]. A gázfeltárást végző TXM Kft. igazgatója elmondta: tiszteletben tartja a gyülekezési szabadságot és ezt a rendezvényt is a demokrácia részének tartja. Rögtön vitába keveredett a szervezőkkel, a hosszas – kulturált – beszélgetés eredményeképp sem sikerült egymást meggyőzniük a jelenlegi bányatörvény hasznosságáról. Az igazgató állította: évezredes jogokat vonnak kétségbe, akik megkérdőjelezik ennek törvényességét. Hozzátette: cégének torontói tulajdonosaitól két nappal azelőtt tudta meg, hogy tüntetésre számíthat az óföldeáki telepen.

A Szent Korona nevében kell visszafoglalnunk ezt a területet, amelyet népünk a magyarok Istenétől kapott használatba. A gáz is a Szent Koronát illeti meg, elidegeníthetetlen és a magyar emberek javát kell szolgálnia. Ezt a kincset akár az életünk árán is megvédjük, és kérjük, hogy a korábbi szerződést nyilvánítsák semmisnek – mondta B. Szabó Pál. Az ősmagyar ruhába öltözött és a sámándobot végig a kezében tartó Pócs Alfréd, az egri Hun Fokos Szövetség vezetője követelte: foglalják jogszabályba, hogy az itt kitermelt gázt a magyaroknak ingyen kell adni.

Reggel hétkor indultunk Egerből, két-három hete szervezzük ezt a rendezvényt. Szövetségünk egyébként elsősorban hagyományőrzéssel foglalkozik, ilyen jellegű demonstrációt még nem késztettünk elő – fogalmazott Jóna Lajos, az egyesület egyik tagja.

Másfél óra elteltével és a külföldiekkel szemben helyt álló magyarságról szóló beszélgetések ellentételezéseként – sokak derültségére – német rendszámú autóján megérkezett Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetsége elnöke, valamint a tervezett műsor előadói, akik sebtiben színpadot állítottak a gépkocsi tetejére. Elsőként egy táltos ősi magyar szertartás szerint megtisztította a területet, majd a beszédek következtek, amiből kiderült: a Szent Korona az égből szállt alá, és hogy az ország jelenlegi vezetőivel úgy kell elbánni, mint ahogy a régiek a rágcsálók elszaporodásakor cselekedtek: meg kell fogni a vezérpatkány, felhasítani a hátát és sóval behinteni, majd elengedni, az viszi majd magával a többit. Az ünnepség lezárásaként a koronaékszert ábrázoló fakarókkal jelképesen körbekerítették a területet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!