Ország-világ

2007.03.02. 15:19

SegítQket várnak a takarításhoz

A Castanea-egyesület segítQket vár az Ikva takarítási akciójához. A patakot és környékét vasárnap tisztítják meg a szeméttQl. A szervezQk reggel 9-re várják a Florascához azokat, akik csatlakozni kívánnak a kampányhoz.

Vasárnap reggel kezdQdik az Ikva patak takarítási akciója, melyre a szervezQk várják a segíteni szándékozókat.
– Saját ötletem volt a patak és a környékének megtisztítása a szeméttQl, mivel lépten-nyomon illegálisan lerakott hulladékot látni a meder környékén – mondta el Prázmári Mihály kezdeményezQ. – Felkerestem a Castanea Környezetvédelmi Egyesületet, és Hárs Olivér, a szervezet vezetQje együttmqködésérQl biztosított. ElsQ lépésben szeretnénk visszaadni a pataknak a tisztaságát, hiszen valamikor régen még halak is éltek benne. A hatékonyság azonban nagyban függ a résztvevQk számától, ezért kérünk mindenkit, aki szívén viseli a környezete tisztaságát, csatlakozzon az akcióhoz.
A szervezQk vasárnap reggel 9 órára a TalajerQ Gazdálkodási Vállalat (Florasca) Lehár Ferenc utcai telephelye elé várják a segíteni szándékozókat. Konténert – és kesztyqket korlátozott számban – a szervezQk biztosítanak. – Kérünk mindenkit, hogy gumicsizmát és lehetQség szerint mqanyag zsákot hozzon magával – tette hozzá Prázmári Mihály. Hó esetén az akció másnapra tolódik. Információ a 70/231-54-52-es telefonszámon kérhetQ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában