Szeged és környéke

2007.04.16. 16:19

Alexnak gyűjtöttek a diákok

Az izomtónuszavarban szenvedő kecskeméti kisfiúnak, Festő Alexnak gyűjtöttek a sándorfalvi iskolások. A gyerekek nem a zsebpénzüket áldozták fel, hanem bekapcsolódtak egy országos akcióba és műanyag kupakokat gyűjtöttek – egy kilogramm 65 forintot ért.

Az izomtónuszavarban szenvedő kecskeméti kisfiúnak, Festő Alexnak gyűjtöttek a sándorfalvi iskolások. A gyerekek nem a zsebpénzüket áldozták fel, hanem bekapcsolódtak egy országos akcióba és műanyag kupakokat gyűjtöttek – egy kilogramm 65 forintot ért. A visszaváltott műanyagból a kisfiú őssejtkezelését finanszírozza Alex családja. A sándorfalvi Sárkány Rozália minderről a sajtóból értesült, és azzal kereste meg a Pallavicini Sándor Általános Iskolát: nemcsak papírt, hanem kupakot is gyűjthetnének a tanulók. A gyerekek januárban kezdték az akciót, akkor 50-60 ezer kupak jött össze. Tegnap postázták a következő szállítmányt, 80 ezer darabot. Alex édesanyja telefonon köszönte meg a sándorfalviak segítségét, és azt ígérte: beszámol fia állapotáról. A gyerekeknek szinte az egész város segített, az akció tovább folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!