Helyi sport

2007.06.01. 16:19

Vadkerti hosszabbított a Pick Szegednél

Vadkerti Attila, a Pick Szeged válogatott bal szélsője két újsággal szolgált lapunknak: 2010-ig meghosszabbította szerződését, továbbá barátnője, a Szeviép volt kosarasa, Lódi Eszter öt hónapos terhes.

Süli József

Vadkerti Attila tizenegy évvel ezelőtt középiskolai tanulmánya miatt került Szegedre. Az eredetileg érsekújvári fiatalra hamar felfigyeltek a kézilabdás szakemberek. Nem volt nehéz, hiszen a szlovákiai város klubjának például a nagybátyja az elnöke. Rövid idő alatt Gera Norbert edző serdülőcsapatának meghatározó tagja lett. Fejlődése töretlen maradt, hiszen az ifjúsági korba lépve a korosztályos válogatottba is figyelembe vették. Így nem csoda, hogy 1998-ban az akkori klubelnök és edző, Kővári Árpád is bedobta, mégpedig egy Pick Szeged–Veszprém mérkőzésen a mély vízbe. A felnőtt válogatott szélsőnek egyébként jövő június harmincadikáig szóló szerződése volt a Pickhez.

Sima volt

A magyar férfi kézilabda-válogatott tegnap Győrben felkészülési mérkőzést játszott Svájc ellen. A mieink az első félidőben még nem tudták megmutatni nagyobb tudásukat. A szünet után már remekül ment a játék, Mikler kiválóan védett, maga a védekezés is jól működött. A vége: Magyarország–Svájc 31–20 (12–11). A két együttes – a helvéteket az egykori Pick Szeged-edző, Dragan Djukics irányítja – vasárnap Dabason újra összecsap.

– Pistrui László és Lele Ambrus kezdeményezte a szerződéshosszabbítást – elevenítette fel a kézilabdás az eseményeket. – Én csak a szándékomat nyilvánítottam ki, ugyanis a tárgyalás részleteit rábíztam a menedzseremre, Szőrnyi Attilára. Egyébként éppen tavaly kötöttem egy két évre szóló kontraktust. Ezért nem is foglalkoztatott különösebben az ügy. Hosszú hetek után végre pont került a dolog végére, s megállapodtunk, hogy 2010-ig a Pick Szeged játékosa maradok. Nagyon örülök, hogy sikerült a közös nevezőt megtalálnunk, hiszen kitűnően érzem magam Szegeden.

Ezután arról esett szó, hogy a világbajnokság után most Törő Szabolcsot hívta meg a válogatottba Skaliczki László szövetségi kapitány.
– Számítottam erre a lépésre, hiszen Törő a korábbi Eb-n, én a németországi vb-n kaptam bizonyítási lehetőséget. Most az újvárosi társ következik. Egyébként is nagyon jó formában van.

A beszélgetés során megkértem, hogy a szóbeszédet, miszerint barátnője, Lódi Eszter gyereket vár, erősítse meg, vagy cáfolja.
– Igen, Eszter öt hónapos terhes. November 14-ére van kiírva. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen nemű a magzat, egyelőre csak leánynév van a tarsolyunkban. Az orvosunk, Sári Tamás ígéri, hogy a következő vizsgálatkor elárulja az utód nemét is.


Bérletek

Hétfőtől megkezdi a következő bajnokságra és MK-mérkőzésre a bérlet árusítását – a középső szektor 15, a szélső 13, míg a kapu mögött 11 ezer forint – a Pick Szeged. Mindennap 9 és 14 óra között a Bakay N. utcai sportirodán, míg június 20-áig – eddig újíthatják meg régi bérletüket is a szurkolók – kedden, szerdán és csütörtökön 15-től 17 óráig az újszegedi sportcsarnokban, valamint ugyanezen napokon 10-től 16 óráig a Kárász utcai adidas-boltban is be lehet szerezni. Azt követően csak a sportirodán vásárolható meg. A Bajnokok Ligája-mérkőzésekre a bérletesek 20 százalék kedvezményt kapnak, de csak a mérkőzés előtt 4 napig. Egy-egy mérkőzésre szóló tervezett belépő ára 1200, kivéve a Dunaferr és a Veszprém, amely 2000 forint. A BL-mérkőzés első körében 2500, míg a másodikban 3500 forintba kerül a jegy. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában