Ország-világ

2007.06.09. 16:19

Kiárusítja az ingatlanait a MÁV

Felpörgetné ingatlanjai értékesítését a MÁV: 2010-ig 420 milliárd forint értékű épület- és földvagyonának tíz százalékát árusítaná ki. Nagy bevételt a társaság ingatlanalapjának létrehozásától és a pályaudvarok fejlesztésére alakuló projektcégektől várnak.

A MÁV kezelésében lévő saját és állami tulajdonú ingatlanok összértéke a 420 milliárd forintot is meghaladja.

Kamarás Miklós, a vasúttársaság elnöke egy áprilisi sajtóbeszélgetésen 130 milliárd forintra taksálta az ebből forgalomképes, tehát eladható vagy más módon hasznosítható épület- és földvagyon nagyságát.

Akkor még úgy látszott: az évente realizálható ingatlanhasznosítási bevételek meghatározásakor a MÁV illetékesei nem nyomják meg a ceruzát. Előrejelzéseikben legfeljebb néhány milliárd forint szerepelt a következő évekre.

Az óvatosságra az adhatott okot, hogy bár a vasút tavaly mintegy tízmilliárd forintot várt ingatlanjai eladásából, bérbeadásából, csupán 600 millió forintot kasszírozhatott. A társaság ingatlangazdálkodási stratégiáját most mégis a kincstári optimizmus jellemzi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában