Ország-világ

2007.07.02. 16:19

Lefogytak Tito elefántjai

A Brioni-szigeteken levő nemzeti parkban, az Isztriai-félsziget partjai közelében, a néhai Tito elnök két elefántja egyenként 100 kilogrammot fogyott a nagy melegben – közölte Eduard Kolic, a park állatorvosa.
Az elefántpárt hajdanán Indira Ghandi akkori indiai miniszterelnök ajándékozta a volt Jugoszlávia államfőjének. Sony 40 éves és csaknem 6 tonna súlyú, míg Lanka 38 éves és 4,5 tonnás. Naponta 200 liter folyadékot kapnak, főképpen teát, és naponta kétszer mintegy 2 ezer liter vízzel tusolják őket. Étlapjukon napi 30 kilogramm alma, körte és más gyümölcs, 10 kilogramm rizs, 100 kilogramm – vitaminnal és ásványi anyagokkal dúsított – széna szerepel. Emellé még kapnak fejenként fél kilogramm sót is.

A brioni szafariparkban indiai tehenek, szomáliai kecskék, zebrák, lámák és más egzotikus állatok is élnek, nekik 40 ponton helyeztek el szénát és pontonként 200 liter vizet. Tito Koki nevű kakaduja életmódot változtatott a nyári hőségben, rendszeresen átrepül a parkon, és a Galija nevű étterem előtti szökőkút medencéjében hűsöl, a vendégek nagy örömére – írta brioni beszámolójában a legnagyobb példányszámú horvát napilap, a Vecernji List.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában