Helyi sport

2007.08.05. 16:19

A magyar férfi pólóválogatott Berlinben szerepel a héten

A vb-ezüstérmes magyar férfi vízilabda-válogatott holnaptól vasárnapig a Berlinben rendezendő Világliga-döntőn szerepel. A mieink legnagyobb ellenfelének a szerbek ígérkeznek.

Szélpál László

Igazán imponáló mutatókkal harcolta ki a magyar férfi pólóválogatott a berlini Világliga szuperdöntőjébe jutást. Kemény Dénes szövetségi kapitány alakulata a selejtezőben lejátszott mind a nyolc mérkőzését magabiztosan megnyerte. Kétszer, Budapesten és Portugaletében (Spanyolország) is „megruházta" a horvátokat, a spanyolokat, a románokat és az oroszokat. A diadalmenetből a Szeged Beton kapusa, [namelink name="Baksa László"] is kivette a részét, aki három találkozón kapott lehetőséget a bizonyításra.

– Nincs okom a panaszra, jól ment a védés, úgy vettem észre, a kapitány bízik bennem – nyilatkozta lapunknak a 21 esztendős hálóőr. – Elég jó átlagot produkáltam a felkészülés alatt, ennek is köszönhető, hogy a Ferihegyi repülőtérről 18.30-kor felemelkedő, Berlinbe röpítő gépmadáron én is ott leszek. Nagyon szeretnék a német fővárosban is védeni.
Baksa szerint két gárdának, a magyarnak és a szerbnek van reális esélye a végső sikerre.

Világliga-menetrend

A Berlinben rendezendő Vl-döntő A csoportjában Szerbia, Románia, az USA és Kína, a B-ben Magyarország, Németország, Kanada és Ausztrália szerepel. A mieink csoportmeccsei, kedd, 17.30: Ausztrália–Magyarország; szerda, 19: Németország–Magyarország; csütörtök, 20.30: Kanada–Magyarország. A negyeddöntőket pénteken, az elődöntőket szombaton, a finálét (és a helyosztókat) pedig vasárnap rendezik.

– A motiváció adott: mi ugyebár három éve nem nyertünk semmit, a „plávik" meg a melbourne-i világbajnokságon a csalódást okozott negyedik helyen végeztek. Ha minden a terveknek megfelelően alakul, akkor ez a két együttes vívja vasárnap a döntőt. Nem mindegy melyik csapat szerzi meg az első helyet, arra a jövő évi olimpián kicsit másképp néznek majd a bírók... Nyerni akarunk!

A magyar válogatott az elmúlt héten Szlovákia ellen gyakorolt. A két ország közötti hivatalos, szerdai találkozón, Székesfehérváron 17–5-re nyert, a másnapi kétkapuzást 23–6-ra, míg a pénteki, ötnegyedes tesztmeccset 15–6-ra könnyedén nyerte. Az utóbbin a mieink kapujában kezdő Szécsi Zoltán két negyed alatt négy gólt kapott, a következő háromban Baksa csak kettőt. Tényleg nem lehet panasz a formájára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában