Sport PRINT

2007.09.29. 16:19

Könnyedén győzött Lékó a sakkvilágbajnokság 13. fordulójában

A Mexikóban zajló sakkvilágbajnokság 13. fordulójában Lékó Péter könnyed játékkal győzte le az orosz Alekszandr Morozevicset.

A szicíliai védelem Richter-Rauser változatában a magyar nagymester kihasználta a sötét hadállás szerkezeti gyengeségeit, és Morozevics a 33. lépés után feladta a reménytelen küzdelmet. [namelink name="Lékó Péter"] a negyedik az utolsó forduló előtt.

Nehéz csatát vívott a sötéttel játszó éllovas Viswanathan Anand az orosz Alekszander Griscsukkal. A világranglista-vezető indiai exvilágbajnok 73 lépésben harcolta ki a remit, amellyel megtartotta egypontos előnyét.

Az izraeli Borisz Gelfand világossal remizett a címvédő Vlagyimir Kramnyik ellen, ezzel megőrizte második helyét és az orosz világbajnokkal szemben a félpontos előnyét.

Anand az utolsó játéknapon [namelink name="Lékó Péter"]rel játszik, világossal fél pontra van még szüksége ahhoz, hogy a sakktörténelem 15. világbajnoka legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!