A rádióállomás átépítése a megoldás Mártélyon

Mártély - Évek óta térerő gondokkal küzdenek Mártélyon azok, akik T-Mobile-os készülékeket használnak. Néha nincs vonal, máskor pedig csak szófoszlányokat lehet hallani a készülékben. A szolgáltató szerint egy új rádióállomás felállítása lenne a megoldás, amit az év végéig szeretnének üzembe helyezni.

Kormos Tamás

– A lakosok már számos esetben telefonon, levélben és személyesen is jelezték a panaszt a szolgáltatónál. Ezenkívül az önkormányzatot is arra kérték, segítsünk. Ezért mi is leveleket küldtünk a T-Mobile-nak, amelyekre válaszoltak ugyan, de nem történt javulás – mondta Tarics Csilla jegyző.

A községi víztorony tetején van ugyan egy átjátszó, amit még a „westeles korszakban" telepítettek, de annak még a közelében sincs mindig térerő.

Benkő Sándor SMS-e

Benkő Sándor önkormányzati képviselő, ismert fogathajtó, gazdálkodó telepe a víztorony tetején lévő átjátszóállomástól mintegy 100 méterre található. Benkő elmondta: megesett olyan, hogy hivatalos ügyben várt fontos SMS-t, és csak este 7 órakor jelezte a készülék, hogy megkapta, pedig fél kettőkor küldték el. Elmondása szerint mostanában javult egy kicsit a helyzet.

A T-Mobile-tól kapott tájékoztatást szerint 2003 decembere óta üzemeltetnek Mártélyon rádióállomást. Ezzel a község nagy részén a beltéri ellátás megoldottá vált, viszont a település nyugati részén, a holtág térségében lévő üdülőterületen ez a berendezés nem biztosított beltéri ellátást. A település nagy részének megfelelő színvonalú ellátásának tényét több alkalommal végzett helyszíni mérések is igazolták. Problémát jelentett azonban, hogy a felépített állomás néhány alkalommal meghibásodott (legutóbb a 2007-es júliusi kánikula idején) és az üzemzavar miatt a szolgáltatások nem voltak igénybe vehetőek. Ezt a problémát azonban a cég szakemberei elhárították, a napokban elvégzett 600 hívásos teszt során rendellenes működést nem tapasztaltak.

A T-Mobile az előfizetői jelzések alapján elvégzett vizsgálatok eredményeinek elemzését követően, a helyzetet értékelve és azzal a szándékkal, hogy az előfizetők elvárásának Mártélyon is megfeleljen, úgy döntött, hogy szolgáltatói kötelezettségét meghaladóan soron kívül elvégzi azt az egyébként nem tervezett beruházást, amellyel az eddig beltéri lefedettséggel el nem látott üdülőterületet is bevonják a rendszerbe.

Amennyiben a víztornyon működő állomás átépítéséhez nem szükséges új engedélyezési eljárást lefolytatni, s az állomás telephelyéül szolgáló víztorony tulajdonosa mint bérbeadó támogatja a cég erőfeszítéseit, és rendkívüli műszaki problémák sem lépnek fel, az állomás átépítése az idei év végéig befejeződhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!