Sport PRINT

2007.10.10. 16:19

120 milliós támogatás magyar foci utánpótlásának fejlődésére

Kuriózumszámba menően jelentős, összességében 120 millió forintos szponzori támogatásról írt alá szerződést kedden a Hotel Meridienben tartott sajtótájékoztatón Kisteleki István, az MLSZ elnöke és öt olyan cég képviselője, amelynek szívügye a magyar futball utánpótlásának fejlődése, mindenki által remélt nemzetközi eredményessége.

A kontraktust labdarúgásunk legújabb, áldozatkész támogatói közül kézjegyével látta el [namelink name="Nagy Gábor"] kereskedelmi vezető a Hydro Building Systems Kft., Sütő Balázs vezérigazgató-helyettes a Market Építő Zrt., Gáspár Mihály HR-vezető a Metal Hungária Holding Zrt., Szőts Gábor vezérigazgató-helyettes a Gropius Építőipari és Kereskedelmi Zrt. és Wicha József vezérigazgató a WIS Beruházási és Kereskedelmi Zrt. nevében.

Kisteleki István köszöntőjében hangsúlyozta, hogy ez a minden korábbit felülmúló mértékű megállapodás is bizonyítéka: a szövetség jó úton jár a programjai megvalósításában, s ezért élvezik az újdonsült partnerek maradéktalan bizalmát.

- Mindez kell ahhoz, hogy felvegyük a versenyt a fejlett nyugat-európai országok korosztályos válogatottjaival – jelentette ki, s utalt az U19-es válogatott előző napi imponáló sikerére: - Nem is az eredmény, a gólkülönbség a fontos, hanem az az elszántság, ami a játéktérről felénk áradt. Csak így érdemes csinálni, csak így reménykedhetünk abban, hogy a sikereinkkel vissza tudunk adni valamit támogatóinknak, cserébe a pótolhatatlan segítségükért.

A szponzorok képviselői kivétel nélkül kiemelték, hogy miután máris akadnak szép eredmények, bíznak a hasonló, sőt, még jobb folytatásban. Olyannyira, hogy amikor utánpótlásunk jelenlévő szakvezetői közül a 17 évesek dirigense, Zsivoczky Gyula határozottan kijelentette, hogy Európa-bajnokságot akar nyerni legénységével, Szőts Gábor azonnal reflektált: drukkol, s amennyiben realizálódik a terv, azonnal megemeli a cége, a Gropius Zrt. a támogatás összegét.

Sisa Tibor, az U19-es gárda mestere derűlátóan elemezte fiai esélyeit a most zajló selejtezőből való továbbjutást illetően, míg a jövő keddi, Fehéroroszország elleni összecsapásra készülő U21-esek képviseletében jelen lévő Róth Antal szövetségi edző, s a Real Madridban profiskodó egyik játékosa, Szalai Ádám közül utóbbi társai nevében is megköszönte a támogatást, s ígérte: jó helyre kerül a szponzorok pénze, mindent elkövetnek majd a helytállás érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!