Ország-világ

2007.10.24. 17:43

Összesen ötvenöt embert állítottak elő október 23-án

Összesen ötvenöt embert állítottak elő különböző okokból a rendőrök Budapesten október 23-án. A legtöbb tüntetőt az Alkotmány utcában, illetve később a Kálmán Imre utcában fogták el a rendőrök.

A rendőrség közlése szerint a kedden megtartott 59 rendezvényt és megemlékezést nem tudták megzavarni erőszakos csoportok.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint kedden este két helyen volt komolyabb rendőri beavatkozást igénylő utcai megmozdulás az október 23-i rendezvények kapcsán, de már a rendezvények után. Az Alkotmány utcában - mint korábban a Független Hírügynökség is hírül adta - a Rendszerváltó Fórum rendezvényének végét a szervezők bejelentették, de néhány tucat ember mégis az utcán maradt és dobálta a rendőröket. Emiatt főkapitányi utasításra feloszlatták a csoportot a rendőrök. Ezután az itt előállítottak közül kettő ellen garázdaság, négy ellen közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása, hét ember ellen pedig a rendőri intézkedéssel való ellenszegülés miatt indult eljárás. Egy embert elfogtak, mert korábban körözték.

Este tíz óra után az V. kerületi Kálmán Imre utcában összeállt körülbelül hetven fős csoportot kellett feloszlatni. Ők a rendőri felszólítás után sem mentek el, ezért a rendőrök ezt a csoportot is feloszlatták és a tagjait igazoltatták. A rendőrök az ott lévő újságírókat is távozásra szólították, mikor a csoportosulást körbezárták.

Az október 23-i fővárosi megemlékezések és ünnepségek idején összesen 55 embert állítottak elő a rendőrök. Közülük hét embert közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása, harmincötöt jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt. Tíz ember különböző bűncselekmények miatt került rendőrkézre. Három embert kora este, a Teréz körútról állítottak elő, mert egy vita után kocsijukból kiszállva megverték egy másik autó két utasát.

Előző nap, hétfőn húsz embert állítottak elő, közülük csak Toroczkai László maradt szabálysértési őrizetben. Ő gyorsított eljárásban, csütörtökön áll bíróság elé, rendzavarás miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában