Helyi sport

2014.03.31. 02:04

Hárman is kijutottak a vb-re

A magyar karatebajnokságon Höning Alexander, valamint öccse, Ádám is első lett, de a harmadikként záró Kőhegyi Zoltán is dicsőséget szerzett a Tisza Volán szakosztályának: mindhárman kvalifikálták magukat a világbajnokságra, ráadásul a férficsapat is bajnok lett.

Munkatársunktól

Hatvanöt egyesület csaknem hatszáz versenyzőjének részvételével zajlott le Mogyoródon a karatésok idei magyar bajnoksága. Amellett, hogy a sportág legnagyobb hazai ünnepe volt, mind a finnországi Európa-bajnokságra, mind a brémai világbajnokságra itt lehetett utoljára kvalifikálni, így a Tisza Volán SC sportolóinak is nagyon fontos megmérettetés volt.

A szegedi klub színeiben induló [namelink name="Kőhegyi Zoltán"] súlycsoportot váltott, sérülés után szállt be a 75 kilogrammosok versengésébe, ahol az Eb-szereplésért már nem volt esélye utolérni Virág Andrást.

Az első tornán Virág nyert Kőhegyi ellen a döntőben, egy pont előnyt szerezve. A következő tornán, Laskóban Kőhegyinek sikerült begyűjtenie két győztes meccsével két pontot, így fordított a különversenyben, de a bajnokság döntőjében hiába volt borítékolható kettejük csatája, a Volán sportolója a junior vb- bronzérmes Hárspataki Gáborral nem bírt el.

A vigaszágon már nem hibázott, és bronzzal zárt. Hárspataki kitűnő formát mutatott, és Virág ellenében is győzni tudott. A fiatal tehetség ugyan a kvalifikációban nem tudta beérni riválisait, ám a szabályok értelmében ha ugyanattól kap ki a második és a harmadik, akkor ugyanannyi pontot is kap, vagyis Kőhegyi hajszálnyi előnye megmaradt, így utazhat a vb-re.

Érmes szegediek: Höning Alexander, Höning Ádám, Bodor Gábor és Kőhegyi Zoltán. Fotó: DM/DV

Érmes szegediek: Höning Alexander, Höning Ádám, Bodor Gábor és Kőhegyi Zoltán. Fotó: DM/DV
A 84 kilogrammosok közt [namelink name="Höning Alexander"] két mérkőzést nyerve a döntőbe verekedte magát, amit magabiztosan hozni tudott, és ezzel magyar bajnoki címet szerzett. Eredményével az Eb-n és a vb-n kerettag lesz.
[namelink name="
Lassingleitner Fruzsina"], a Volán Eb-bronzérmes versenyzője ezúttal nem járt sikerrel a pontszerzésben, de ő már korábban bebiztosította helyét a kontinensviadalon, a 61 kg-os súlycsoportban ő képviselheti hazánkat.

A juniorok +76 kilogrammos kategóriájában [namelink name="Höning Ádám"] bizonyult a legjobbnak, újabb arannyal gazdagította a családi vitrint, és ő is kvalifikálta magát a vb-re. A Tisza Volán SC a [namelink name="Kőhegyi Zoltán"], Höning Alexander, Bodor Gábor összetételben a férfi csapatküzdelmeket is megnyerte, így a Volán három bajnoki címmel zárt.

Az utánpótlás kategóriában két szegedi nevelésű versenyző lépett tatamira: [namelink name="Ratkai Levente"] –48 kilogrammban bronzot, [namelink name="Odrobina András"] +48 kilogrammban ezüstérmet szerzett.                       

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában