Ország-világ

2012.01.04. 11:16

Hátrahagyta az autót: hatezer doboz cigivel menekült a csempész

Hatezer doboz, több mint 7,2 millió forint értékű cigarettaszállítmánnyal menekült egy csempész a rendőrök és a pénzügyőrök elől Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Hatezer doboz, több mint 7,2 millió forint értékű cigarettaszállítmánnyal menekült egy csempész a rendőrök és a pénzügyőrök elől Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Végül Tiszabecsen hagyta sorsára kocsiját a dohánnyal együtt - közölte a rendőrség szerdán az MTI-vel.

A kölcsei határrendészeti kirendeltség munkatársai kedd este figyeltek fel Tiszabecs és Sonkád között egy személygépkocsira, amelynek vezetője az ellenőrzést észlelve megfordult az úton és nagy sebességgel elhajtott - mondta Hajas Zoltán, a térségi rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője.

A járőrök a kocsi után indultak, és értesítették az útvonalon ellenőrző másik, rendőrökből, pénzügyőrökből álló csoportot. Utóbbiak megpróbálták megállítani az autóst, de ő a jelzés ellenére továbbhajtott Tiszabecs felé.

Az üldözők végül Tiszabecsen, egy udvaron találták meg a kocsit, amelynek nyitva hagyott utasterében hatezer doboz cigaretta volt. A rendőrök és a pénzügyőrök az ingatlanon három magyar állampolgárt igazoltattak, akik nem tudtak semmilyen információt adni az autóról és a vezetőjéről. Később a házból kijött egy 22 éves uszkai lakos, aki azt állította, autóstoppal érkezett a lakáshoz, és egyik barátját kereste.

Az ügyben illetékes pénzügyőrség a több, mint hétmillió forint értékű, feltehetően csempészett cigarettát az autóval együtt lefoglalta, és vizsgálja, hogy a négy férfinek van-e köze a bűncselekményhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában