Ország-világ

2012.01.16. 09:44

Irodát nyitott Észak-Koreában az AP hírügynökség

Irodát nyitott Phenjanban az AP amerikai hírügynökség, és így a nemzetközi médiumok közül elsőként lesz állandóan jelen Észak-Koreában.

Irodát nyitott Phenjanban az AP amerikai hírügynökség, és így a nemzetközi médiumok közül elsőként lesz állandóan jelen Észak-Koreában, hogy tudósítson szöveggel, fotóval és videofelvételekkel a világtól elzárkózó, sztálinista berendezkedésű ország eseményeiről - jelentette hétfőn maga a hírügynökség.

Az irodanyitás feltételeiről szóló, csaknem egy évi tárgyalások után Tom Curley, az AP elnök-vezérigazgatója és a hírügynökség több vezető szerkesztője ünnepélyes keretek között nyitotta meg a kirendeltséget, amely az észak-koreai állami hírügynökség, a KCNA székházában kapott helyet a phenjani belvárosban.

Az AP már 2006-ban irodát nyithatott Phenjanban, de munkatársai azóta még csak videoriportokat készíthettek az országban, igaz a nemzetközi hírmédiumok közül akkor is elsőként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában