Autó

2015.02.28. 23:29

Genfi előzetes: hibrid sportautó Ausztriából

A grazi Magna Steyr egy takarékos, mégis gyors kocsit mutat be a Genfi Autószalonon. <br>

Delmagyar.hu

- A bérgyártással és műszaki tervezéssel foglalkozó Magna Steyr egy különleges hibrid sportautóval érkezik a Genfi Autószalonra, a Mila Plus-szal, amely koncepciójában leginkább a BMW i8-asra hasonlít - írja az autoszektor.hu. A 4,4 méter hosszú sportkocsit egy háromhengeres, középre helyezett benzines turbómotor mozgatja, amelynek két villanymotor segít be a hajtásba, az összteljesítmény 272 lóerő, a legnagyobb rendszernyomaték 580 Nm.


Az egyik villanymotor és a váltó közé lett beépítve, és a hátsó tengelyt hajtja, a másik pedig az első kerekeket hajtja, így a Mila Plus összkerék-meghajtású. Mivel az akkumulátor akár 75 kilogrammos, tisztán elektromos üzemet is lehetővé tesz, a kocsi átlagfogyasztása 100 kilométerre 1,4 literre jön ki, a hatótávolság 500 kilométer. Hibrid üzemben a kocsi 4,9 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h-ra.


Egy könnyű, de merev alumínium térvázra épül az autó, a külső karosszériaelemek műanyagból vannak a súlycsökkentés érdekében. A modulárisan alakítható váz lehetővé teszi, hogy nagy autógyártók modelljeiből átvett alkatrészeket is felhasználjanak hozzá, ami olcsóbbá teheti a gyártást, így a kocsi vonzó lehet a nagyobb autógyártóknak is.

Címkék#autó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!