Ország-világ

2013.02.01. 19:25

Fidesz: a kormány a nemzeti vagyon védelméért és visszaszerzéséért dolgozik

A Fidesz szerint a kormány a nemzeti vagyon visszaszerzéséért dolgozik, az E.ON földgázipari érdekeltségeinek visszavásárlása pedig eszközt ad a kormánynak, hogy végre beleszólása legyen a magyar lakosság gázellátását érintő kérdésekbe.

A kormánypárti frakció pénteken közölte ezt az MTI-vel, hangsúlyozva, hogy Magyarország többé nem áll kiszolgáltatottan a gázellátást érintő ügyek előtt, az E.ON gázüzletágának megvétele garantálja az energiaellátás biztonságát.

"Szemben az MSZP-vel, amely mindent, amit csak lehetett, kiárusított a nemzeti vagyonból, a Fidesz-kormány a nemzeti vagyon védelméért és visszaszerzéséért dolgozik. A szocialisták kormányzásuk alatt triplájára emelték a gáz árát, a Fidesz-kormány ezzel szemben ragaszkodik a gázár fölötti kontrollhoz, és csökkenti a rezsit" - olvasható a közleményben. Az Orbán-kormány intézkedéseinek hatására a fogyasztók az elmúlt két évben több mint 400 milliárd forintot takarítottak meg, és a további rezsicsökkentéseknek köszönhetően ez az összeg tovább fog nőni - írták.

Az MSZP-s Tukacs István pénteken bírálta az E.ON gázüzletágának megvásárlását. Azt mondta: nincs helye a kormányzati költekezésnek akkor, ha nincs pénz a vállalkozások támogatására, szociális kiadásokra és a felsőoktatásra, amikor csökkennek a reálbérek és recesszióban van a gazdaság. Szerinte a német energiaipari vállalkozás magyarországi érdekeltségeinek megvásárlása semmilyen okkal nem igazolható pénzkidobás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában