Egyperces

2014.12.12. 15:11

Emléktáblát állítottak az elhunyt hajléktalannak

Ábrahám Sándor évekig egy padon élt Budapesten, a II. kerületben. A környékbeliek szerették az állandóan olvasó idős férfit.

Elhunyt Ábrahám Sándor, egy hajléktalan, akit a II. kerületben sokan ismertek a környéken. Egy padon élt évekig. Nem kért pénzt, nem zaklatott senkit. Ha kérdezték, mivel segíthetnének, ő csak könyvet kért. Halála után egy emléktáblát helyezett el valaki a padra.

"Mindig ott ült a padon, ott feküdt, és egyszer, amikor jókedvűen mentem haza, nagyvonalú akartam lenni, pénzt akartam neki adni. Mondta, hogy ne pénzt adjak, hanem könyvet. Mindig olvasott, Rejtő könyveket, nem kért pénzt, csak könyvet" – mondta a Velvetnek az egyik környékbeli, aki úgy tudja, hogy a bácsinak magas nyugdíja volt, ennek ellenére valamiért az utcán élt, a Lövőház utcai üzletek előtt söprögetett. A hajléktalan bácsi a János kórházban hunyt el hétvégén".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!