Helyi sport

2014.07.16. 21:31

Eb-érmeket ért Novoszáth Melinda vasakarata

A Haász SZUE versenyzője, Novoszáth Melinda az elmúlt hetek betegsége és sérülése ellenére is egy-egy ezüst- és bronzérmet szerzett az ifjúsági úszó-Európa-bajnokságon. A hollandiai viadal után a 15 éves tehetség Olaszországba indult, hogy a szegedi egyesület magaslati edzőtáborában készüljön az ifjúsági olimpiára.

Papós Tamás

Ugyan aranyérmet nem hozott haza [namelink name="Novoszáth Melinda"], egy-egy ezüst- és bronzmedálja gyakorlatilag győzelemmel ér fel. Azok után, hogy vállsérülése a múlté lett, jött egy újabb hátráltató tényező, a balatonfüredi Magyar Úszás Napján összeszedett kalicivírus. A Haász SZUE tehetsége tehát nagyon nehéz körülmények között készült fel, ennek ellenére kétszer is dobogóra állhatott az ifjúsági úszó-Európa-bajnokságon. Ahogy edzője, [namelink name="Gellért Gábor"] mondta a kontinensviadal után: ehhez emberfeletti akaraterő kellett.

– A vártnál jobban éreztem magam, meglepett az erőnlétem is. Az edzéseken egyre jobb időket úsztam, de nem annyira jókat, mint az Európa-bajnokságon – mondta Novoszáth Melinda, aki három gyorsúszó távon próbálta ki magát Hollandiában: második lett 400, harmadik 1500 és negyedik 800 méteren.

Novoszáth Melinda és edzője, Gellért Gábor a sikeres Eb után. Fotó: DM

Novoszáth Melinda és edzője, Gellért Gábor a sikeres Eb után. Fotó: DM
Melinda testvére, [namelink name="Novoszáth Tamás"] és [namelink name="Olasz Anna"] társaságában Olaszország felé vette az irányt, ugyanis a Haász SZUE ott tart magaslati edzőtábort.

– Az év elején Dél-Afrikában is a hegyekben voltunk, amit nehéz megszokni. Ilyenkor azonnal romlanak az eredmények, és azokat is nehezebb elérni, mint normál körülmények között. Már tudom, hogy ettől nem szabad elkeseredni, ugyanis amikor hazajöttünk, azonnal egyéni csúcsokat döntöttünk – árulta el Melinda, akinek szüksége is lesz csúcsformájára, hiszen a kínai ifjúsági olimpiára készül.

A 15 esztendős tehetség elmondta, hogy konkrét eredményeket nem tud magától elvárni, hiszen nagy kérdés, hogy a házigazda mellett az amerikaiak kiket visznek ki az ötkarikás játékokra. Ez a két nemzet bármikor tud meglepetést okozni, de Melindára számítaniuk kell a döntőben, hiszen fő számában, a 800 méteres gyorsúszásban a világranglista legjobb nyolc versenyzője között jegyzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában